De zomertijd is ingegaan. Vanaf de eerste lentedag vertelt de natuur ons opnieuw de grote waarde van een schone en opgeruimde omgeving, met al haar ontluikend groen, bloeiende bloesem en de vele vogelgeluiden. Tegelijkertijd brengt het dagelijks nieuws ons ook veel verontrustende berichten over hoe sommige mensen omgaan met die natuur en met elkaar. Maar hoe dan ook, het voorjaar doet ons goed. Vanaf de derde lentedag zijn ook de laatste corona-maatregelen ingetrokken. We kunnen weer bijna ongelimiteerd naar buiten en elkaar opzoeken. 

Deze tijd vertelt ons ook weer hoe belangrijk het is om zuinig om te gaan met energie. Niet iedereen weet dat meer dan driekwart van ons energieverbruik gaat naar de productie-industrie. Terwijl we nog steeds leven in een wegwerpmaatschappij. Daarin worden dagelijks veel nieuwe spullen aangeschaft, zonder om te kijken naar wat wordt weggegooid. Met die wetenschap roepen we iedereen weer op om mee te komen helpen en spullen te redden voordat ze op de afvalberg terecht komen. Laat dit ook weten aan familie, vrienden en kennissen, dat we weer helemaal open zijn, nu het weer kan en mag. 

We zijn blij dat we vanaf 19 maart elke eerste en derde zaterdag van de maand weer terecht kunnen in de grote hal bij stichting Stunt, op de Vulcanusweg 309. Voor wie die locatie nog niet goed kent: klik hier voor een twee minuten durend filmpje over deze mooie organisatie, of klik hier voor hun website.

In verband met de verhuizing van het Science Centre zijn we vanaf 19 maart tot en met half mei gesloten op de locatie Mijnbouwstraat 120. Op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni wordt op de nieuwe locatie aan de van der Burgweg 1 de jaarlijkse Maker Faire georganiseerd. Daarop willen we in elk geval ook weer present zijn. 

Als je iets te repareren heb, vragen we je om dat vooraf hier aan te melden. Dat voorkomt wachtrijen en teleurstellingen en zo kunnen we ons beter voorbereiden. Bezoekers die zich niet tevoren aanmelden proberen we uiteraard ook te helpen, maar de kans dat je dan wat langer moeten wachten of een volgend keer moet terugkomen is in dat geval helaas vaak wel wat groter.  

Locatie Stunt van Repair Café Delft,
op iedere eerste en derde zaterdag van de maand, van 11 uur tot ca 14 uur:

⇒ stichting Stunt, Vulcanusweg 307.

  • Stunt is gevestigd op de Vulcanusweg, langs het spoor, ruim 100 meter ten noorden van het station Delft Campus (voorheen Delft Zuid). 
  • Parkeergelegenheid is er langs de Vulcanusweg. 
  • Het Repair Café wordt gehouden in de grote hal achter in het gebouw. Bezoekers kunnen zich daar melden.

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.
Kijk hier voor meer info op de site van stichting Stunt.