Beste Repairvrienden,

Weg ermee? Of naar het Repair Café? 
Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? 
Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? 
Of een trui waar mottengaatjes in zitten? 
Weggooien? Mooi niet! 

Op 28 januari 2012 houdt het Repair Café Delft zijn eerste open huis in Hypo aan de Hippolytusbuurt 14. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur staan diverse vaklieden klaar: electriciens, naaisters, fietsenmakers, computerdeskundigen en meer. Zij helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materiaal zijn aanwezig. Door repareren te promoten, wil Repair Café Delft bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.

Met deze aankondiging begon onze missie, nu tien jaar geleden.
En het was direct een succes, zo getuige het artikel in de Delft Op Zondag op 5 februari 2012. 

Vandaag, 28 januari 2022, vieren wij ons tweede lustrum. En dat is normaal gesproken reden voor een feestje. Maar in de huidige situatie is dat nog niet goed mogelijk. We stellen het uit tot het wel goed kan.

Een korte terugblik laat zien dat we zijn gegroeid tot een serieuze organisatie met meer dan 50 actieve en deskundige vrijwilligers. Vanaf 2013 konden we terecht bij het Science Centre. We gingen ook repareren bij de Gamma, in Delfshove bij Pieter van Foreest, bij de Papaver en vanaf 2020 bij Stichting Stunt.   


In 2019, acht jaar na de start, pakten we maandelijks tot wel 100 reparaties op. Afgelopen twee jaren hebben we als gevolg van de pandemie op minder dan halve kracht moeten draaien. Open, dicht, open, dicht, thuis repareren, …. En dan nu, weer langzaamaan een beetje open. Maar we zijn blij dat we binnenkort weer bij elkaar kunnen komen om te repareren!

Dat gaan we doen op zaterdag 5 februari, zij het met nog weer een kleine groep reparateurs en onder inmiddels bekende voorwaarden: maximaal één bezoeker per vijf vierkante meter, anderhalve meter afstand houden, mondkapjes in de gangen, QR code bij de ingang, handen wassen, etc. 

Er staan meer dan 40 reparaties aangemeld en daarvan gaan we proberen zoveel mogelijk op te pakken. In verband met de verhuizing van het Science Centre naar de Van der Burghweg kunnen we na 5 februari niet meer terecht in de werkplaats achter in het gebouw op de Mijnbouwstraat. Waar we precies vanaf 19 februari open kunnen, laten we nog weten. Vanaf maart willen we ook weer bij Stunt aan de slag.

Heb je zin om mee te denken over de manier waarop we ons jubileum gaan vieren? Laat het ons even weten!

Met vriendelijke groet,

Peter, Robbert, Leidy, Michiel en Jan
bestuur stichting Repair Café Delft