Op deze pagina zie je alle nieuwsberichten tot en met 2018, vanaf het begin van Repair Café Delft in januari 2012.
Latere berichten vind je op de pagina Nieuws.

 • 25 december 2018: RC Delft blikt terug en vooruit

Repairvrienden,

Aan de vooravond van de feestdagen kijken we graag even terug en vooruit naar de activiteiten van het Repair Café Delft. We sloten het jaar op 1 december af met op die dag tegen de honderd reparaties op de beide locaties. Het was druk, maar ook gezellig. Er waren geen ontevreden klanten of weggelopen klanten. En zo was 2018 weer een jaar waarin we heel veel dankbare bezoekers hebben zien komen en gaan.

In 2018 mochten we 873 reparaties ter hand nemen. In 2016 waren dat er 660 en in het jubileumjaar 2017 waren het er 848 (afgezien van de extra regiobijeenkomst in februari 2017 in de Papaver). Dit betekent dat we met de beide locaties toch weer gegroeid zijn in omvang. De drukte is op de locatie Science Center ongeveer gelijk gebleven. Het aantal reparaties op de locatie Delfshove (Pieter Kamershuis) is met 13% gegroeid van 224 in 2017 naar 253 in 2018. En zo was ook ongeveer het plan. We willen op de locatie Science Center niet een nog vollere en grotere reparatiefabriek doen ontstaan. Het originele kleinschalige en knusse karakter van een Repair Café willen we graag ook behouden. Op de locatie Delfshove is nog beperkt ruimte voor groei. Als vraag en aanbod in 2019 nog verder zouden blijven toenemen zullen we met partijen gaan praten over een eventuele derde locatie.

In 57% van de gevallen kon het defecte voorwerp direct geheel gerepareerd worden (in 2016 55% en in 2017 ook 57%). In 20% van de gevallen was er sprake van een halve reparatie of ging de bezoeker met een advies naar huis. In 23% van de gevallen kon het defecte voorwerp niet meer gered worden. Dit zijn zo langzamerhand percentages die aardig constant zijn geworden. Andere Repair Cafés doen het soms beter, weer andere doen het wat minder succesvol. Maar dit zegt vooral iets over het soort voorwerpen dat wij ter reparatie krijgen aangeboden. Vreemd genoeg komen er in Delft relatief erg weinig bezoekers met een kapotte fiets. Ook is de naaiafdeling bij ons iets minder bezocht dan bij andere RC’s. De aantallen computers en beeld- en geluidsapparatuur zijn in Delft daarentegen relatief hoog. Het spreekt voor zich dat de repareerbaarheid van deze producten veel lager ligt en dat deze reparaties ook meer tijd kosten dan bij fietsen en textiel.

Klik op het plaatje voor een vergrote weergave.
Klik hier voor een totaaloverzicht over 2018 van de twee locaties met een zestal grafieken. Voor wie zich verder wil verdiepen in de achterliggende gegevens en ook wil zien hoe andere Repair Cafés het doen verwijzen we naar Repairmonitor.org. Je ziet daar onder meer dat Delft met de twee locaties de meeste reparaties heeft ingebracht in het systeem. De locatie Capelle aan den IJssel is op zich wel groter dan de locatie Science Center. Kijk je verder dan zie je dat zij afgelopen jaar maar liefst 201 fietsen hebben gered, terwijl dat er in Delft “slechts” 15 waren.

Dit verslagje sluiten we af met het bedanken van onze geweldige groep enthousiaste, hardwerkende en lieve vrijwilligers. We hopen dat zij net als onze bezoekers steeds opnieuw met veel plezier naar het Repair Café zijn gekomen en dat ook in 2019 blijven doen. Wij hebben afgelopen maanden een aantal deskundige nieuwe reparateurs en baliemedewerkers mogen verwelkomen waar we erg blij mee zijn. Zoals: Annelies, Bob, Erwin, Felix, Frank, Hans, Hedwig, Rene B. en Tommas.

Helaas hebben we ook van enkele medewerkers afscheid genomen. We denken met veel verdriet aan het toch nog zeer plotse overlijden op 2 augustus van Bea, die vanaf april 2015 een zeer gewaardeerde collega reparateur was bij het Repair Café Delft.

Lieve en beste repairvrienden en betrokkenen: heel veel dank voor al jullie inzet en bijdragen het afgelopen jaar. Die worden enorm gewaardeerd! Wanneer je feedback hebt, wensen of klachten over hoe zaken gaan, laat het ons alsjeblieft weten. Loop een volgend keer even langs bij één van de ondergetekenden of mail ons op info@repaircafedelft.nl.

Hele hartelijke kerstgroeten
en alvast een mooi begin voor een gelukkig en heelzaam 2019,
Namens de stichting Repair Café Delft,

Leidy, Robbert en Peter B.

 • 28 november 2018: December feestmaand

Zaterdag 1 december Repair Café Delft

De vrijwilligers van Repair Café Delft vinden het een feest om in deze maanden uw kapotte voorwerpen te helpen repareren. Is er iets kapot aan de sfeervolle verlichting? Niet weggooien!
Is de computer en de printer wel in orde? Het zijn geweldige hulpmiddelen bij het dichten. Ook met andere voorwerpen kunt u natuurlijk weer bij ons langskomen, zoals bijvoorbeeld keuken-, beeld- of geluidsapparatuur, speelgoed, textiel, enz.

Doe iets aan de CO2.
Neem uw
 reparatie mee naar het Repair Café!

 • 29 oktober 2018: ⊗  Verlichting  ⊗

Zaterdag 3 november Repair Café Delft

‘Verlichting’ is ons thema deze maand! Licht in de duisternis. 
Veilig en goed zichtbaar zijn in het verkeer, oh zo belangrijk!
Verlichting in huis en kerstverlichting, héél gezellig.
Maar de lichtbron moet het wel doen.

De vrijwilligers van Repair Café helpen graag bij het repareren ervan.

Om de veiligheid in het verkeer te vergroten zijn we weer actief met de ‘ANWB Verlichtingsactie’ . Naast het repareren van de fietsverlichting wordt ook een korte fietscheck aangeboden.

Natuurlijk staan de vrijwilligers ook klaar om u met raad en daad bij te staan bij het repareren van andere kapotte voorwerpen zoals de computer, keuken-, beeld- of  geluidsapparatuur, speelgoed, textiel, enz.. 
De klokkenmaker is aanwezig op de locatie Delfshove.

 • 12 oktober 2018:
  Internationale Repair Café Week 2018: 13-21 oktober

Van 13 tot en met 21 oktober 2018 organiseren vrijwilligers wereldwijd bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Met de IRCW zetten we het onderwerp repareren internationaal in de spotlights, van Nederland tot Canada, en van Nieuw-Zeeland tot de Verenigde Staten. Een lijst van alle activiteiten kunt u hier downloaden. 

De laatste Repair Café Delft was op 6 oktober. Op zaterdag 3 november hebben wij onze deuren weer geopend. Vanaf 11 uur op de gebruikelijke twee locaties in Delft.
In de week van 13 oktober tot en met 21 oktober is een aantal Repair Café’s in de omgeving wel geopend. Zo komt op 20 oktober ‘de Repair Kid’ naar kindercentrum  de Regenboog Kon. Julianastr 1 Nootdorp. 

Voor een volledig overzicht van alle Repair Café’s verwijzen we naar de site van Repair Café International.

 

 • 2 oktober 2018: Steek je licht op bij RCD

Zaterdag 6 oktober Repair Café in Delft  

Repair Café Delft doet weer mee met de fietsverlichtingsactie van de ANWB. Goed zichtbaar in het verkeer is zo belangrijk! Niet alleen wordt er gezorgd dat de fietsverlichting van u of uw kind weer goed werkt, ook wordt een korte fiets-check gedaan.

Natuurlijk staan de vrijwilligers ook weer klaar om u met raad en daad bij te staan bij het repareren van andere kapotte voorwerpen zoals uw computer, keukenattributten,  beeld- of geluidsapparatuur, speelgoed, textiel,  enz..
Ook is de klokkenmaker weer aanwezig en wel op de locatie Science Centre.

Doe iets aan de CO2.
Neem uw
 reparatie mee naar het Repair Café!

Reparaties kunnen zaterdag 6 oktober 2018 worden aangeboden tussen 11:00 en 14:0uurop onze twee locaties.

 • 26 augustus 2018: Vakantie voorbij

De vakantie is voor velen weer voorbij. Het werk roept en de scholen zijn weer begonnen. Zijn alle benodigde spullen voor werk en school wel in orde? Tas, rugzak, etui, fiets, tablet of laptop? Het is toch knap lastig als de schouderriem van de school- of rugtas kapot is of als de kapotte jasbeschermer tegen de spaken van uw fiets aan schuurt.  

De vrijwilligers van Repair Café Delft staan aanstaande zaterdag weer klaar om u met raad en daad bij te staan bij het repareren van allerlei kapotte voorwerpen zoals computers, keuken-,  beeld- of geluidsapparatuur, speelgoed, textiel,  enz.. Weggooien kan altijd nog!

Doe iets aan de CO2.
Neem uw
 reparatie mee naar het Repair Café!

Reparaties kunnen zaterdag 1 september 2018 worden aangeboden tussen 11:00 en 14:0uurop onze twee locaties.

 • 31 juli 2018: Hoog zomer bij Repair Café Delft

Het warme zomerweer deert de vrijwilligers van Repair Café Delft niet om aanstaande zaterdag weer klaar te staan u te helpen kapotte spullen te repareren. U wordt geholpen bij de reparatie van allerlei soorten kapotte voorwerpen, zoals de computer, keuken-,  beeld- of geluidsapparatuur, speelgoed, textiel,  enz..

Doe iets aan de CO2.
Neem uw
 reparatie mee naar het Repair Café!

Vanwege de zomermaanden stoppen wij een half uur eerder.

Reparaties kunnen zaterdag 4 augustus 2018 worden aangeboden tussen 11:00 en 13:3uurop onze twee locaties.

 • 2 juli 2018: Tentstok stuk?

Thema Zomer bij Repair Café Delft aanstaande zaterdag!

Het is prachtig zomerweer. Heerlijk genieten dus! Toch jammer als de parasol niet in orde is, de armleuning van een tuinstoel kapot is, of de peddel van de opblaasboot. Misschien iets kapot van het buitenspeelgoed van de kinderen? Zijn de vakantiespullen in orde? Of is er toch een tentstok stuk?

De vrijwilligers van Repair Café Delft staan zaterdag weer voor u klaar om te helpen uw kapotte spullen te repareren. En natuurlijk wordt u ook weer geholpen met uw andere kapotte voorwerpen, zoals uw computer, keuken-,  beeld- of geluidsapparatuur, textiel,  enz..

Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!

In de maanden juli en augustus zal de balie 
een half uurtje eerder dicht gaan (om 13:30 uur).

Reparaties kunnen op zaterdag 7 juli worden aangeboden
tussen 11:00 en 13:30 uur op twee locaties:

⇒ Science Centre, Mijnbouwstraat 120.
Komt u met de auto, dan vindt u aan de achterkant parkeerruimte.
De ingang hiervan is tijdelijk verplaatst naar rechts van het gebouw.

   →⇒ Delfshove/Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

Een bezoek aan het Repair Café is gratis.
Wilt u dit combineren met een bezoek aan het Science Centre
dan kan dit al vanaf € 4 per kind. Kinderen t/m 6 jaar gratis.
Zie info op www.sciencecentre.tudelft.nl.

Science Centre, Mijnbouwstraat 120:
(Aan de achterkant van het gebouw is ook parkeergelegenheid.)

 • 30 mei 2018: Keuken, koken, BBQ-en

De groene natuur op dit moment inspireert veel mensen tot het bereiden van de lekkerste verse maaltijden en dranken. Goed gereedschap is daarbij het halve werk. Maar wat nou als dat niet meewerkt? Wilde u er misschien al afstand van doen?

Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!

Functioneert uw mixer, barbeque, koffiezetapparaat, waterkoker, oven, broodrooster, friteuse enz. nog wel goed? Deze keer is ons thema keukenapparatuur.  

De vrijwilligers van Repair Café Delft
staan aanstaande zaterdag weer voor u klaar!

Natuurlijk wordt u ook weer geholpen met uw andere kapotte voorwerpen, zoals bijvoorbeeld uw computer, beeld- of geluidsapparatuur, textiel, speelgoed enz..

Reparaties kunnen op zaterdag 2 juni worden aangeboden
tussen 11:00 en 14:00 uur op onze twee locaties.

 • 1 mei  2018: Vrij van defecten en gebreken!

Repair Café Delft ook op Bevrijdingsdag 5 mei 2018 open!

Inderdaad op zaterdag 5 mei vieren wij onze bevrijding.
Toch is het goed om de bekende openingstijd van Repair Café Delft op iedere 1e zaterdag van de maand niet te doorbreken.

Dus daarom staan de vrijwilligers van Repair Café Delft ook op bevrijdingsdag weer klaar om u te helpen uw kapotte voorwerpen te repareren, zoals bijvoorbeeld uw computer, beeld- of geluidsapparatuur, keukenapparatuur, textiel, speelgoed enz..

Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!

Reparaties kunnen zaterdag 5 mei worden aangeboden
tussen 11:00 en 14:00 
uur op onze twee locaties.

 • 10 april 2018: Science Centre genomineerd


Het Science Centre Delft, de hoofdlocatie van het Repair Café Delft,
is genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2018.

Stem op het Science Centre Delft en help mee zodat ze het
(Techniek) Museum van 2018 worden en hun droom waarmaken.

Stemmen kan via www.museumprijs.nl of met een stembiljet
verkrijgbaar op verschillende plekken in Delft.

 • 29 maart 2018:  Voorjaar, komt u maar!

De één denkt bij voorjaar aan schoonmaak.
De ander wil naar buiten, de paden op, de tuin in.
En dan kom je wel eens wat tegen dat een opknapbeurt nodig heeft.
Zoals tuinspullen, gereedschap, meubels, fiets en wandelkleding. 

Het Repair Café helpt u uw kapotte spullen te repareren. 
Zodat het weer voorjaren mee kan.

Op zaterdag 7 april is Repair Café Delft weer open!

Natuurlijk wordt u ook weer geholpen met andere defecte attributen zoals beeld- en geluidsapparatuur, textiel, speelgoed, keukenspullen, computer, etc.. 

Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!

Reparaties kunnen zaterdag 7 april worden aangeboden
tussen 11:00 en 14:00 
uur op onze twee locaties.

 • 27 februari 2018: Computer repair

Repair Café Delft geopend op zaterdag 3 maart 2018

Wat een geweldige uitvindingen, computers, laptops, iPads, printers enz. 
Maar wat vervelend als ze niet naar behoren werken of als er iets aan kapot is.

Bij het Repair Café Delft zijn computerdeskundigen die er vaak wel raad mee weten. Zij kunnen adviseren of helpen bij een reparatie.

En natuurlijk wordt u ook weer geholpen met uw andere kapotte attributen zoals uw beeld-/geluidsapparatuur, de textiel, speelgoed, keukenattributen etc.. 

Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!

Reparaties kunnen zaterdag 3 maart worden aangeboden
tussen 11:00 en 14:00 
uur op onze twee locaties.

 • 31 januari 2018: Herstelwerkzaamheden

Herstelwerkzaamheden op zaterdag 3 februari bij Repair Café Delft.

U staat versteld wat er niet allemaal kan worden hersteld. Spijkerbroek kapot? Niet weggooien hoor. De vrijwilligers van Repair Café Delft willen u graag helpen de broek te repareren. Lukt dat niet meer? Van de spijkerstof kan je leuke, handige andere spulletjes maken. Heeft u problemen met handwerken zoals haken, breien, borduren enzovoorts? Ook daar kan u aanstaande zaterdag advies voor krijgen.

Maar natuurlijk wordt u ook weer geholpen met uw andere kapotte attributen zoals uw beeld-/geluidsapparatuur, de computer, speelgoed, keukenattributen etc.. 

Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!

Reparaties kunnen zaterdag 3 februari worden aangeboden
tussen 11:00 en 14:00 
uur op twee locaties:

 • Science Centre, Mijnbouwstraat 120.
  Komt u met de auto, dan vindt u om het gebouw heen,
  aan de achterkant, parkeerruimte.
 •    
 • Delfshove/Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft
 • 31 december 2017: In de startblokken  

De vrijwilligers van Repair Café Delft staan 6 januari 2018 weer in de startblokken. Wilt u in het nieuwe jaar ook zo graag de tijd goed in de gaten houden, dan is het fijn als uw klok loopt zoals het zou moeten. Onze klokkenmaker is deze keer aanwezig op de locatie Science Centre en helpt u graag. Natuurlijk wordt u ook weer geholpen met uw andere kapotte attributen zoals uw beeld- en geluidsapparatuur, computer, speelgoed, keukenattributen, textiel, enz..

Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!

Reparaties kunnen zaterdag 6 januari worden aangeboden
tussen 11:00 en 14:00 
uur op twee locaties:

 • Science Centre, Mijnbouwstraat 120.
  Komt u met de auto, dan vindt u om het gebouw heen,
  aan de achterkant, parkeerruimte.
 •    
 • Delfshove/Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

Een bezoek aan het Repair Café is gratis.
Wilt u dit combineren met een bezoek aan het Science Centre
dan kan dit al vanaf € 4 per kind. Kinderen t/m 6 jaar gratis.

Zie info op www.sciencecentre.tudelft.nl.

 • Science Centre, Mijnbouwstraat 120:
  (Aan de achterkant van het gebouw is ook parkeergelegenheid.)

 • Delfshove/Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft:
 • 24 december 2017: Repair Café Delft 2017 → 2018  

Eind 2017 keken we terug naar wederom een succesvol jaar voor het Repair Café Delft. In het jubileumjaar 2017 mochten we 884 reparaties ter hand nemen (in 2016: 660), waarvan 667 in het Science Centre, 224 op de locatie Pieter Kamershuis, Delfshove en 36 eenmalig bij De Papaver in de Delftse Hout, waar we in februari samen werkten met enkele Repair Café’s uit de regio. In 57% van de gevallen kon het defecte voorwerp direct geheel gerepareerd worden (in 2016: 55%) en in 20% van de gevallen half of ging de bezoeker met een advies naar huis. In 23% van de gevallen kon het defecte voorwerp niet meer gered worden en mochten we erop toezien dat het op verantwoorde wijze dan toch maar weggegooid moest worden.


Wij zijn bijzonder blij en vereerd met onze enthousiaste, deskundige groep van vrijwilligers. Het aantal actieve medewerkers is afgelopen jaar gestegen van zo’n 35 naar circa 50. De bezetting is maandelijks rond de 30 personen bij het Science Centre en 8 personen op de locatie Delfshove. Het gemiddeld aantal reparaties per medewerker is daarmee ook licht gestegen van 1,8 naar 1,9 per middag. Hierbij telt ook de bemensing mee van receptie en café, die zelf geen reparaties doen, en de wat moeilijker reparaties (zoals m.n. die van laptops en computers) waaraan al gauw een hele middag (of meer) besteed moet worden. Steeds meer wordt er gewerkt in groepjes van twee of soms zelfs meer reparateurs. Samen kan en weet je toch vaak meer dan alleen. Het maakt het repareren bovendien ook leuker en leerzamer voor bezoekers en medewerkers. Van de minder complexe reparaties worden er per medewerker op een zaterdagmiddag vaak wel drie of vier gedaan, hetgeen het gemiddelde dan weer omhoog trekt.

Ons succesvolle bestaan en het plezier dat bezoekers en medewerkers hebben aan het Repair Café Delft hebben we mede te danken aan de partijen die ons steunen. Repair Café International, het Science Centre, TU Delft, de organisatie van Pieter van Foreest en de Gemeente Delft danken we voor de goede samenwerking en steun.

Het plan voor 2018 en komende jaren is om op deze weg zo door te gaan. Er is geen ambitie om (veel) verder door te groeien. Voor de regio Delft heeft onze organisatie een mooie omvang bereikt en daarmee een manier van werken die prettig en efficient is. We willen tegelijk het kleinschalige karakter behouden dat eigen is aan de idee van het Repair Café. Indien vraag en aanbod in de regio toe blijft nemen werken we graag samen met nieuwe initiatieven, bijvoorbeeld rondom de nieuwe groeikernen bij Sion, Den Hoorn en Schipluiden.

We wensen iedereen een heel HEEL nieuw jaar!

Namens de stichting Repair Café Delft:
Alex, Antwan, Bea, Belen, Bettina, David, Delphine, Edith, Erik, Felipe, Folkert, Frank, Frans, Guido, Harmen, Hermien, Hilde, Ineke, Jan, Jenneken, Jos, Leidy, Lia, Loqman, Lora, Louis, Luc, 3x Marijke, Marjan, Mark, Martijn, Mary, Mavis, Nico, Nils, Nina, Onno, Paul, Pedro, 3x Peter, René, Ria, Rienk, Robbert, Theo, Timo, Tom, Ton, Wim en Yousif

 • 2 december 2017: December feestmaand

December is voor veel mensen een gezellige maar drukke maand. Wat is het fijn als dan alles in orde is. De feestverlichting, uw beeld- en geluidsapparatuur, de computer, de keukenattributen die u voor de komende dagen nodig heeft, de kerstversiering, uw kleding, het tafeltextiel enz.. Of mankeert er toch iets aan?
Geen nood, aanstaande zaterdag staan de vrijwilligers van Repair Café Delft weer klaar om u te helpen bij het repareren van uw kapotte voorwerpen.

Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!

Reparaties kunnen zaterdag 2 december 2017 worden aangeboden tussen 11:00 en 14:00 uur op onze twee locaties.

 • 4 november 2017: Ik blijf het toch zeggen hoor!

Repair Café Delft ondersteunt graag de verkeersveiligheid!
Zaterdag 4 november is er bij Repair Café Delft, in samenwerking met de Lichtbrigade van de ANWB, weer extra aandacht voor de fiets. Juist tijdens de donkere en regenachtige dagen is het nog belangrijker dat de fiets en de verlichting in orde is.

De vrijwilligers van Repair Café Delft helpen u natuurlijk ook weer graag met uw andere kapotte voorwerpen, zoals beeld- en geluidsapparatuur, huishoudelijke attributen, textiel, speelgoed, verlichting enz.
Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!

Reparaties kunnen zaterdag 4 november 2017 worden aangeboden tussen 11:00 en 14:00 uur op onze twee locaties. 

 • 7 oktober 2017: Zien en gezien worden

Het is weer tijd voor de fietsenbrigade!

Is jouw fiets wel klaar voor de donkere dagen? 
Voor jong en oud is dit van levensbelang. 
Op zaterdag 7 oktober helpt Repair Café Delft u met het controleren en repareren van de fietsverlichting. Ook worden remmen en bandenprofiel gecontroleerd. Zoals elk jaar gaat dit in samenwerking met de Lichtbrigade van de ANWB.

En uiteraard staan de vrijwilligers van Repair Café Delft ook weer klaar om u te helpen met andere kapotte voorwerpen, zoals speelgoed, huishoudelijke attributen, beeld- en geluidsapparatuur, textiel, enz.

Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café!
En neem gerust uw kind, vriend of buurtgenoot mee.

Reparaties kunnen op zaterdag 7 oktober 2017 worden aangeboden tussen 11:00 uur en 14:00 uur op onze twee locaties.

 • 2 september 2017: Weer naar school en aan het werk?

Aanstaande zaterdag staan vrijwilligers van Repair Café Delft voor u klaar.

De scholen zijn begonnen. Nederland is weer aan het werk. Zijn alle schoolbenodigdheden in orde? Tas, rugzak, etui, fiets, tablet of laptop? De vrijwilligers van het Repair Café helpen graag om samen met u deze spullen weer in orde te brengen. Ook andere defecte voorwerpen kunnen we in de meeste gevallen een tweede leven geven. Huishoudelijke apparaten, textiel, meubels, speelgoed, sierraden, etc.

Weg er mee? Wel nee. Kom eerst naar het Repair Café!
En neem gerust uw kind, vriend of buurtgenoot mee.

 • Zaterdag 2 september geopend van 11:00 uur tot 14:00 uur op twee locaties:
  Science Centre, Mijnbouwstraat 120
  (Aan de achterkant van het gebouw is ook parkeergelegenheid.)
 • Delfshove/Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

 (Klik op een afbeelding voor een vergroting.)

 • 5 augustus 2017: Ook op vakantie gaat er wel eens wat kapot …

U gaat op vakantie en u zoekt in de schuur, zolder of berging uw vakantiespullen bij elkaar. Of u bent net terug en er blijkt een scharnier van het kampeertafeltje defect. De leuning is los van de kampeerstoel. De parasol of de luchtpomp is kapot geraakt. Of is iets anders wat u nodig heeft op vakantie niet in orde?

De afvalberg is hoog genoeg. Dus: 
Weg ermee? Wel nee. Kom naar het Repair Café! 

De vrijwilligers van Repair Café Delft staan zaterdag 5 augustus klaar om u te helpen bij het repareren van kapotte vakantiespullen. Natuurlijk bent u ook weer welkom met andere defecte voorwerpen en apparaten, zoals beeld- en geluidsapparatuur, koffiezetapparaten, textiel, speelgoed enz..


In de maand augustus werkt Repair Café Delft ietsje korter. Reparaties kunnen zaterdag 5 augustus 2017 worden aangeboden tussen 11:00 en 13:30 uur op twee locaties: 

• Science Centre, Mijnbouwstraat 120. Komt u met de auto, dan kunt u links om het gebouw heen rijdend, aan de achterkant ook parkeerruimte vinden.
• Delfshove/Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

Een bezoek aan het Repair Café is gratis. Wilt u dit combineren met een bezoek aan het Science Centre dan kan dit al vanaf € 4 per kind. Kinderen t/m 6 jaar gratis. Zie info op www.sciencecentre.tudelft.nl

 • 1 juli 2017: Repair Café Delft helpt!

Heeft u nog zo’n oud dierbaar kastje staan, maar is het hang of sluitwerk kapot,  schuift het laatje niet meer of is er een poot onderuit? Zaterdag 1 juli 2017 is er een meubelmaker te gast bij Repair Café Delft, locatie Science Centre. U bent van harte welkom met uw kapotte meubelstuk.

Natuurlijk staan de vrijwilligers weer klaar om u te helpen ook uw andere kapotte voorwerpen en apparaten te repareren.

Weggooien, mooi niet! Dat kan altijd nog als de reparatie niet is gelukt.

Vanwege de vakantietijd werkt Repair Café Delft iets korter. Reparaties kunnen op de eerste zaterdag in de maanden juli en augustus worden aangeboden tussen 11:00 en 13:30 uur. 

De locaties zijn:

 • Science Centre, Mijnbouwstraat 120, (Komt u met de auto, dan vindt u linksom aan de achterkant van het gebouw ook parkeerruimte.)
 • Delfshove/Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

Een bezoek aan het Repair Café is gratis. Wilt u dit combineren met een bezoek aan het Science Centre dan kan dit al vanaf € 4 per kind. Kinderen t/m 6 jaar gratis. Zie info op www.sciencecentre.tudelft.nl

Klik op de kaart voor een grotere versie.

Rechts-boven: Science Centre, Mijnbouwstraat 120, achter in de gang
Links-onder: Delfshove/Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

 • 3 juni 2017: Edelsmid te gast!

Heeft u sieraden in de kast liggen die u niet kan dragen omdat er een slotje of schakeltje kapot is? Zaterdag 3 juni 2017 is er bij Repair Café Delft, locatie Science Centre, gelegenheid om door een edelsmid kleine reparaties aan uw sieraden te laten doen.

Natuurlijk staan onze vrijwilligers ook weer klaar om u te helpen uw andere kapotte voorwerpen en apparaten te repareren. Weggooien, mooi niet! Dat kan altijd nog als de reparatie niet is gelukt.

 • 6 mei 2017: Jong geleerd is oud gedaan

Zaterdag 6 mei 2017 staan de vrijwilligers van Repair Café Delft weer klaar om u te helpen kapotte voorwerpen en apparaten te repareren.

Weggooien en een nieuwe kopen is niet de vanzelfsprekendheid die wij aan de volgende generatie willen meegeven. Ook kinderen zijn daarom van harte welkom. Wij besteden deze keer extra aandacht aan het samen repareren. Graag laten we zien hoe leuk en leerzaam dit is. Dat een geheel voorwerp vaak weer jaren lang dienst kan doen na de vervanging of reparatie van een klein onderdeeltje.

Niet weggooien dus, die leuke auto met afstandsbediening of ander speelgoed. Die kapotte printer, stofzuiger, mixer, koffiezetapparatuur, beeld- of geluidsapparatuur etc. etc..

Een bezoek aan het Repair Café is gratis. Wilt u dit combineren met een bezoek aan het Science Centre dan kan dit al vanaf € 4 per kind. Kinderen t/m 6 jaar gratis.
Voor meer info zie www.sciencecentre.tudelft.nl

 Gebouw aan de Mijnbouwstraat 120. De afdeling Mijnbouw dateert uit 1912.

 Gebouw aan de Mijnbouwstraat 120. De afdeling Mijnbouw dateert uit 1912.

 • 1 april 2017: Tuingereedschappen nakijken !

Repair Café Delft helpt uw tuingereedschap weer bruikbaar te maken.
Niet weggooien!

De vrijwilligers van Repair Café Delft helpen of adviseren u graag.

Ook bent u natuurlijk weer welkom met bijvoorbeeld uw defecte stofzuiger, koffiezetapparaat, beeld- of geluidsapparatuur, of textiel, etc..
Een goede kans dat die nog te repareren zijn.

Reparaties kunnen bij Repair Café Delft worden aangeboden op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 11:00 en 14:00 uur en wel op de volgende locaties:

Science Centre, Mijnbouwstraat 120
en in de Delfshove, Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

Nog buurtgenoten, kennissen of familie met defecte spullen? 
Weggooien, mooi niet!
Stuur ze door naar repaircafedelft.nl.
Of verwijs ze naar onze facebookpagina.

 • 4 maart 2017: Hulp nodig bij naai-, haak- of breiwerk?

Repair Café Delft helpt!

Handwerken lijkt weer populairder in deze tijd. Leuk om zelf iets te fabriceren.

Daarom kiest Repair Café Delft  ‘Handwerken’ als thema voor deze maand.

Vindt u de patronen bijvoorbeeld lastig of hebt u misschien even hulp of advies nodig?

Bij Repair Café Delft zijn er vrijwilligers die u graag helpen en adviseren.

Ook bent u natuurlijk weer welkom met bijvoorbeeld defecte apparaten, zoals een broodrooster, stofzuiger, beeld- of geluidsapparatuur etc..  Een goede kans dat het nog te repareren is.

Reparaties kunnen bij Repair Café Delft worden aangeboden op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 11:00 en 14:00 uur en wel op de volgende locaties:

Science Centre, Mijnbouwstraat 120
en in de Delfshove, Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

 • 1 maart 2017: Intro Reparatiemonitor

Met onderstaande video willen we iedereen informeren en inspireren om mee te doen aan het Reparatiemonitor project.

https://youtu.be/xlC3UesfpNg

De video is voor vrijwilligers van het Repair Café en ook voor bezoekers. Om uit te leggen wat de bedoeling is van de reparatiemonitor. Wat we er aan hebben als Repair Café en wat we hiermee met zijn allen hopen te bereiken.

 • 14 februari 2017: Repair Cafe in De Papaver goed bezocht!

Het regionaal Repair Café in de Papaver afgelopen zondag 12 februari was een groot succes met ruim 50 bezoekers en veel mensen die voor het eerst een Repair Café bezochten. 
Bezoekers uit Delft, Den Haag en Pijnacker-Nootdorp kwamen met heel uiteenlopende kapotte spullen. Zoals broodroosters, lampen, cd- en dvd-spelers, tv’s, laptop, (buiten)speelgoed, broeken en jurken, tot en met een Sanibroyeur (toilet met pomp). Ook daar schrok een reparateur niet voor terug.
Meer dan de helft kon gerepareerd worden of kreeg het advies  om bijvoorbeeld een onderdeel te bestellen. De overige apparaten konden met een gerust hart weggegooid worden.

Duurzaamheidscentrum de Papaver was erg blij met het Repair Café in huis en de daarbij behorende aanloop én met de opbrengst van de fooienpot.
Voor de vrijwilligers van de Repair Café’s Delft, Den Haag, Pijnacker en Nootdorp was het een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.  
Mocht u dit Repair Cafe hebben gemist, dan kunt u gelukkig terecht bij de reguliere Repair Cafe’s de komende maanden.
Want…Weggooien kan altijd nog!

 • 12 februari 2017: Regionaal Repair Café in De Papaver

Zegt het voort! 

In Pijnacker-Nootdorp en Delft, en ook op andere plekken in de regio, zijn vrijwilligers van de Repair Café’s geregeld actief om dingen die stuk zijn weer aan de praat te krijgen. Eenmalig slaan ze hun handen ineen om op een gezamenlijke locatie met elkaar een groot reparatiecentrum te maken.
Dat gebeurt op zondag 12 februari in het Duurzaamheidscentrum De Papaver in Delft. Medewerkers van de Repair Café’s van Nootdorp, Pijnacker, Delft en Den Haag komen dan samen naar de Korftlaan 6 in Delft, en dan ook nog op zondag, als tegemoetkoming aan mensen die op de gebruikelijke zaterdag niet kunnen. Het Repair Café is op die dag van 13 tot 16 uur geopend.

U bent van harte welkom met alles wat het niet meer doet en nog wel te repareren lijkt. Wegdoen kan altijd nog!! Met alle soorten reparaties kun je bij het Repair Café terecht, zoals elektrische apparaten, maar ook speelgoed en textiel. Samen met de reparateurs ga je hiermee aan de slag!

Tijd en plaats: zondag 12 februari a.s. van 13.00-16.00 uur in de Papaver aan de Korftlaan 6 in Delft! Zie ook www.papaverdelft.nl

Voor meer informatie over dit extra Repair Café in De Papaver kunt u contact opnemen met Joyce de Haan, Repair Café Nootdorp, of Peter Backer, Repair Café Delft.

 • 4 februari 2017: 100 reparaties op vijfjarig bestaan

Wij kijken terug op een druk en gezellig lustrumfeest.


Onze vrijwilligers hebben deze dag top gemaakt! Het was druk. Er moest hard gewerkt worden. Maar liefst 71 reparaties werden tussen de feestelijkheden door bij het Science Centre verwerkt. En bij de locatie Delfshove 29 reparaties. Precies 100 bij elkaar. Met tezamen 40 aanwezige vrijwilligers. Een nieuw record!

Ook waren we vereerd met de aanwezigheid van oprichters Hans en Ria, wethouder Brandligt en de voltallige directie van het Science Centre. De defecte staafmixer en basedrum die ze meenamen gingen gerepareerd weer mee naar huis. Hun toespraken raakten onze trots. Zo positief waren zij over ons werk. Evenals de presentatie van professor Jaco Quist bij de borrel.  

Het eerstvolgende evenement in de komende vijf jaar is een gezamenlijk Repair Café op zondag 12 februari in De Papaver samen met de RC’s van Pijnacker, Nootdorp en Den Haag. In het volgende bericht de verdere details.

 • 28 januari 2017:  Repair Café Delft viert feest

Vijfjarig bestaan en vele reparaties!

Repair Café Delft is afgelopen vijf jaar groter geworden dan de oprichters in 2012 hadden durven hopen.

Aanstaande zaterdag, 4 februari, is er gewoon Repair Café in Delft. Op onze beide locaties, in het Science Centre en in Delfshove. Maar wel een Repair Café met een feestelijk tintje. Wij bestaan vandaag de dag vijf jaar. Na 60 succesvolle Repair Café sessies mag dat wel gevierd worden.  Hieronder het programma voor deze dag.

Programma op 4 februari 2017 locatie Science Centre, Mijnbouwstraat 120:

 • 11:00 uur: reguliere opening repair café voor bezoekers
 • 13:00 uur: ontvangst bijzondere genodigden
 • 13:15 uur: onderbreking van de werkzaamheden voor een feestelijk intermezzo
 • 13:30 uur: hervatting van de reparaties; Heeft u zelf, een buurtgenoot, kennis of familielid nog een defect apparaat, textiel of andere herstelwerkzaamheden? Neem dit dan vooral mee. Wij kijken wat we voor en met u kunnen doen!
 • 15:00 uur: aanvang borrel voor vrijwilligers en genodigden

Klik hier voor de recent verschenen artikelen in Delft op Zondag en het AD.

 • 7 januari 2017: Koud buiten? Kom binnen spelen!

Speelgoed, het kan altijd kapot gaan! Niet wegdoen, Repair Café helpt.

Knuffels, poppen, auto’s, elektrisch speelgoed, lego, hout- of plastic speelgoed, het is zo zonde als het kapot gaat. De vrijwilligers van Repair Café helpen u graag het speelgoed te repareren.

Neem ook vooral uw kind mee. Voor jong en oud is er soms niets mooier en leerzamer dan het uit elkaar halen en in elkaar zetten van spullen. 

Ook bent u natuurlijk weer welkom met een ander defect apparaat, zoals een koffiezetter, stofzuiger, beeld- of geluidsapparatuur etc. Een goede kans dat het nog te repareren is. 

Reparaties kunnen bij Repair Café Delft worden aangeboden op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 11:00 en 14:00 uur en wel op de volgende locaties:
Science Centre, Mijnbouwstraat 120
en in de Delfshove, Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

 • 3 december 2016: Donker, lichter, licht …

Je kunt natuurlijk altijd overdrijven!

Kapotte lamp, fiets- of kerstverlichting?

In de wintermaanden hebben we in Nederland ongeveer 8 uur zonlicht per etmaal. Terwijl dat eind juni wel meer dan 16 uur is.  Wist u dat?

De vrijwilligers van RepairCafé Delft staan zaterdag 3 december klaar om u, met name in deze donkere maand, te helpen bij het repareren van uw verlichting.

Ook bent u natuurlijk weer welkom wanneer u een defect apparaat heeft, zoals een koffiezetter, stofzuiger, beeld- of geluidsapparatuur etc. Een goede kans dat het nog te repareren is.

Reparaties kunnen bij Repair Café Delft worden aangeboden op iedere eerste zaterdag van de maand tussen 11:00 en 14:00 uur en wel op de volgende locaties:

Science Centre, Mijnbouwstraat 120

en in de Delfshove, Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplein 99 te Delft

 • 17 oktober 2016

SAMEN REPAREREN, EEN WERELDWIJDE TREND

De organisatie van het Repair Café bestaat 7 jaar en daar wordt in de INTERNATIONALE REPAIRWEEK tussen 17 en 23 oktober aandacht aan gegeven. Repair Café is een Nederlands initiatief dat inmiddels wereldwijd op grote schaal is aangeslagen.

Wereldwijd zijn vrijwilligers actief om kapotte spullen te repareren.

Het allereerste Repair Café werd gehouden op 18 oktober 2009 in Amsterdam. Sindsdien heeft het concept – waarbij handige vrijwilligers stad- en buurtgenoten helpen met het repareren van kapotte spullen – zich over de hele wereld verspreid.

Op dit moment zijn er meer dan 1.150 Repair Cafés, verspreid over 29 landen waarvan 400 in Nederland. Het staat of valt met de lokale uitvoering in de gemeenten. In Delft is Repair Café al weer bijna vijf jaar actief. We zijn geopend op iedere eerste zaterdag van de maand op de locaties Mijnbouwstraat 120 en Vorrinkplein 99.

Bezoek je het Repair Café, dan help je reparatiekennis te behouden en te verspreiden en de afvalberg te verkleinen. Je komt op een gezellige manier in contact met mensen uit de omgeving en je strijdt mee voor beter repareerbare spullen.

Meer informatie over het wereldwijde Repair Café-netwerk vind je op Repaircafe.org.
Op onze Facebookpagina en hieronder vind je een item van Hallo Nederland die hier op 17 oktober aandacht aan besteedde (Max NPO2). 

Weggooien, mooi niet!

Heb je buurtgenoten, kennissen of familie met defecte spullen? 
Stuur ze naar ons Repair Café.

 • 31 oktober 2016

Kom zaterdag op de fiets tussen 11 en 14 uur naar het Science Centre op de Mijnbouwstraat of naar de locatie Pieters Kamerhuis in De Delftshove.

Ondanks de mooie nazomer merken wij dat de herfsttijd is aangebroken. Het wordt weer vroeger donker. Voor veilig fietsverkeer blijft goede fietsverlichting belangrijk. De Lichtbrigade van de ANWB is daarom weer begonnen met een fietsverlichtingsactie en Repair Café Delft werkt graag mee aan deze goede zaak.
Klik hier om meer te lezen over de lichtbrigade en geef de boodschap door aan ouders, kinderen en scholen bij u in de buurt.

 • 3 september 2016

IMG_0334a

De vrijwilligers van Repair Café Delft staan zaterdag 3 september klaar voor mensen met een platte band.
Ze laten zien hoe je een band kunt plakken, ook kinderen zijn meer dan welkom.
Leuk en zeer leerzaam !!!

De vrijwilligers staan iedere eerste zaterdag van de maand klaar om te helpen bij het repareren van allerlei kapotte spullen, speelgoed, electrisch apparaten en computers.
Doel is hiermee een bijdrage te leveren aan het verminderen van de afvalberg.

In het Science Centre aan de Mijnbouwstraat 120 van 11.00 tot 15.00 uur en in Pieters Kamerhuis aan het Vorrinkplain 99 van 11.00 tot 14.00 uur

 • 26 augustus 2016

PvFSlider
Op de website van het Pieter Kamershuis staat een leuk artikeltje over het Repair Café Delft.
Misschien aanleiding om eens langs te komen ?
http://pietervanforeest.nl/pieters-kamerhuis/repair-cafe.

U bent van harte welkom op iedere eerste zaterdag van de maand van 11:00 tot en met 14:00 uur.
Enthousiaste en deskundige vrijwilligers van Repair Café Delft staan iedere eerste zaterdag van de maand voor u klaar om u bij te staan bij het repareren van allerlei soorten kapotte spullen, speelgoed, electrische apparaten, computers, noem maar op.

De alsmaar groeiende afvalberg verminderen, dat is de motivatie van de vrijwilligers en de doelstelling van het Repair Café. Weggooien kan altijd nog als een reparatie niet gelukt is.

 • 20 augustus 2016

Op zaterdag 20 augustus was Repair Café Delft aanwezig op het oogstfeest van Kinderboerderij Tanthof. Het oogstfeest stond in het teken van duurzaamheid en natuur

We hadden 2 kramen tot onze beschikking [beetje veel] en waren met 4 vrijwilligers aanwezig.
Kinderboerderij-200816De bezoekende kinderen met ouders konden een formuliertje laten invullen dat zij langs geweest waren. Ze konden dan mee doen aan een verloting.
Maar ja die kinderen waren niet zo geïnteresseerd in Repair Café, gelukkig was er wel contact met de ouders.

Tja dit was wel iets anders dan vorig jaar bij Avalex, eigenlijk hadden we iets mee moeten nemen voor de kinderen, een klein “doe ding’” of zo, in plaats van een verhaal goede leer voor de volgende keer.

Ook hadden we meer promotie materiaal bij ons moeten hebben en uiteraard ons spandoek.
Gelukkig is Peter nog snel een defecte Senseo en wat fietsspullen gaan halen ter illustratie.
Theo heeft wat draadfiguren gesoldeerd soms samen met een kind.

Aan reparaties hebben we niet veel kunnen doen maar wel aan naamsbekendheid en dat is ook belangrijk.
In een aantal gevallen komt men op de eerst volgende RCD-dag langs met een broek, camera

 • 31 juli 2016

broodmachine
Ook Repair Café Delft draagt bij aan het ‘vullen’ van de Repair Café Wiki.
Zo heeft Peter Rosendaal de reparatie van een broodbakmachine in het Engels op de Repair Café Wiki gezet.
Hoewel het niet erg makkelijk ging zou ik toch een ieder willen uitnodigen een bijdrage aan dit initiatief te leveren als het kan. Misschien heb je een leuke reparatie gedaan die je wilt delen met anderen vrijwilligers.

https://repaircafe.shoutwiki.com/wiki/Main_Page
>https://repaircafe.shoutwiki.com/wiki/Automatic_breadmaker

 • 22 juli 2016

LandelijeRC-dag2016

Het verslag van de Landelijke Repair Café-dag in Eindhoven is klaar.
Het is een uitgebreid en duidelijk overzicht geworden met tekst en mooie
sfeer foto’s. Veel lees- en kijkplezier!


Op dinsdag 18 oktober 2016 is het zeven jaar geleden dat Martine Postma het allereerste Repair Café organiseerde. Intussen zijn er 1.120 Repair Cafés in 27 landen, verspreid over zes continenten.
Verslag_Landelijke RC_Dag_2016

 • 17 juli 2016


ReplaceDirect(5)
Afgelopen vrijdag [ 15 juli ] vond er een [basis]training voor het repareren van o.a iPhones plaats bij ReplaceDirect in Beek en Donk. Er was ook iemand van het Repair Café Delft bij aanwezig.
Na een introductie over het bedrijf RepaceDirect door de hele enthousiaste cursusleider – Bas Huisman – kregen we tekst en uitleg hoe we bv. een iPhone 4 konden repareren.Dat gaat dan bijvoorbeeld om het vervangen van een scherm, die kapot is of het vervangen van een batterij.Na deze uitleg, welke zeer goed werd uitgelegd, mochten we zelf aan de slag.Een superleuke en interessante ervaring.
Op zich lijkt het allemaal niet zo moeilijk maar mensenkinderen wat een kleine schroefjes !!!! Ook de lengte van de schroefjes variëren nogal en daar moet je erg goed bij opletten.
Na deze reparatie kregen we ook uitleg over het repareren van tablets maar let op !, hier dient wel wel een veiligheidsbril bij te dragen, dit vanwege het verspliteren van het glas, wat niet te vermijden is.
Ook vervangen van het scherm van laptops kwam aan de orde.

Al met al een zeer nuttige en interessante dag en een waanzinnige leuke cursus.
Jammer dat de tijd zo snel gaat en we niet alle apparaten tot in detail konden behandelen maar zeker voor herhaling vatbaar.
En dan misschien ook andere smartphones of na verloop van tijd opfris cursussen ? Dus zeer binnenkort zal het Repair Café Delft ook in staat zijn deze reparaties te verrichten.
We houden u op de hoogte. !!

 • 27 juni 2016


FaceBook-Icon-Repair2
Overal op de wereld wonen mensen die goed zijn in repareren. De een fikst eenvoudig een beschadigde stofzuigerkabel of een haperend Hi-Fi-systeem, de ander naait in een handomdraai een gescheurde jaszak weer dicht. Deze kennis kunnen reparateurs nu met iedereen delen via de Repair Café-Wiki.
Op de Repair Café-Wiki-pagina’s kun je reparatie-informatie vinden over huishoudelijke spullen die Repair Café-vrijwilligers hebben gerepareerd. Je kunt zelf een pagina maken met tekst en foto’s, zoals een vrijwilliger uit Farnham heeft gedaan voor een stofzuiger. En zie je onjuistheden, dan kun je de tekst aanpassen.
Zie voor meer info : https://repaircafe.org/repareren-repair-cafe-wiki/ of https://repaircafe.shoutwiki.com/wiki/Main_Page

 • 3 juni 2016


Zaterdag 28 mei was al weer de 5e landelijke Repair Café-dag, een dag om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren.
Plaats van ontmoeting was de duurzaam gebouwde school “ Novalis College in Eindhoven.

Vanuit Delft zijn 4 vrijwilligers gegaan :
Peter Backer, Nico van Soldt, Peter ten Bokkel Huinink en Leidy Papendrecht
Na de opening van de dagvoorzitter – hr. Fons Weijts – hield de wethouder Duurzaamheid Eindhoven nog een kort verhaaltje over het Novalis College waarna Martine Postma, oprichter van Repair Café in Nederland, overzichten van Repair Cafés over de wereld presenteerde. Inmiddels zijn er op een haar na 1100 locaties met +/- 13200 productreparaties per maand. Nederland en Vlaanderen lopen voorop. Het blijkt bijvoorbeeld dat 75 % van de vrijwilligers hoog opgeleid is.

Na haar presentatie beantwoordde zij vragen van vrijwilligers.
Een van de vragen ging bijvoorbeeld over het in de wielen rijden van de reguliere fietsenmaker en daar kunnen wij ook bijvoorbeeld naaiateliers bij benoemen. In het antwoord maakte Martine duidelijk dat het verschil moet zitten in het aanleren of begeleiden van de cliënt bij de reparatie. Ook is het in bepaalde gevallen goed om de werkwijze van het Repair Café te communiceren met de reguliere handel.

Na de lunch kon je deelnemen aan de werkgroepen, zo ging Leidy naar “Omgaan met vrijwilligers en PR.”, Peter ten B naar “Veiligheid en Ervaringen uitwisselen”, Nico naar 3 D printing en E-waste race voor scholen en Peter B naar “Organisatie en Financiën RC, Netwerkcontacten en daarnaast een gesprek met Martine”
RC2016EdBindels
Peter in gesprek met Ed Bindels – Repair Café Zwijndrecht en Martine kijkt toe.

Wat opviel in de contacten met andere RC’s is dat wij één van de grootste zijn. Sommige draaien met een handjevol vrijwilligers en doen bijvoorbeeld maximaal 10 reparaties op een dag. Er zijn er ook bij die elke week of twee maal per maand bij elkaar komen. Andere hebben een relatief vaste groep klanten gekregen die ze steeds weer opnieuw uitnodigen vie de email.
Het was een nuttige, gezellige en zeer goed georganiseerde bijeenkomst.

Onze conclusie is dat we blij en trots kunnen zijn met onze prachtige kosteloze ruimte bij het Science Centre en de fantastische groep van circa 40 vrijwilligers die zich elke maand weer meldt om te komen helpen repareren!
Wat ook blijkt uit het e-mailtje van Martine Postma met dank en complimenten zoals Repair Café Delft het doen.

 • 3 juni 2016

PDF_Final-RC-Infographic-Amends

Wij willen beter repareerbare spullen.
Afgelopen maart en april heeft ook het Repair Café Delft deel genomen aan een enquête van het Centre for Sustainable Design, onderdeel van de University for the Creative Arts in het Engelse Farnham.
Onderzoekers van het Centre vroegen aan vrijwilligers van 317 Repair Cafés uit tien landen waarom ze meedoen met het Repair Café. De ondervraagden mochten meer dan één antwoord geven. 92 Procent gaf als reden dat ze vinden dat spullen beter repareerbaar moeten worden. Dit is een stijging van 7 % vergeleken met 2 jaar geleden. Het rapport kan nuttige informatie opleveren voor de Repair Cafe’s zo blijkt bv. dat een Repair Cafe 57 % echt repareert, terwijl dit wereldwijd 63% is.De onderzoekers vroegen ook met wat voor spullen mensen naar het Repair Café komen. Volgens de vrijwilligers begint het aantal bezoekers met smartphones, laptops en tablets langzaamaan te stijgen.
Het rapport kunt je hier vinden :
http://cfsd.org.uk/research/.

 • 3 juni 2016

Zou Repair Café Delft hier de hand in gehad hebben ?
Eind oktober 2014 was Repair Café Delft betrokken bij een onderzoek door studenten van de TU-Delft naar het hergebruiken en herstellen van goederen die anders weggegooid zouden worden. Daaruit is een rapport gekomen wat nogal ‘indruk’ heeft gemaakt en omarmd is door de Faculty of Technology, Policy & Management.

Onderzoek naar repair en Repair Cafés, TU Delft
Sinds september zijn wij met een internationaal team van 5 master studenten van de TU Delft begonnen met een onderzoek naar het hergebruiken en herstellen van goederen die anders weggegooid zouden worden. Dit is onderdeel van onze master “Industriële Ecologie”, waarbij we in het tweede jaar 6 maanden aan de slag gaan met een vraagstuk van een opdrachtgever op het gebied van duurzaamheid. Ons project valt binnen een Europees onderzoeksprogramma dat op regionale schaal naar leefstijlen kijkt en we werken tevens samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het doel van het onderzoek is om aanbevelingen te doen die hergebruik van consumptie goederen stimuleren.

Nu is het Repair Café bij uitstek een initiatief dat zich richt op het recyclen van producten en vandaar dat we nu bezig zijn met een onderzoek binnen de Repair Cafés in de regio Rotterdam-Den Haag. Wij zijn heel benieuwd wat de redenen zijn om mee te doen aan een Repair Cafe en daarom hebben we een vragenlijst opgesteld. Door het invullen van deze vragenlijst helpt u ons enorm en kunnen we gezamenlijk er voor zorgen dat er minder producten weggegooid worden die met een kleine reparatie zo nog langer mee kunnen!

MeetingRoe2
Naar aanleiding hiervan was o.a. Repair Café Delft op 21 juni 2015 uitgenodigd door het Europese Glamurs project om deel te nemen aan een meeting in Timisoara – Roemenië.
Het was een hele inspirerende meeting waarvan de deelnemers behoorlijk onder de indruk waren van het concept Repair Café.
MeetingRoe1
Sommige landen [ Spanje/Roemenië/Italië ] gingen in hun enthousiasme zo ver dat ze zelf ook een Repair Café wilden starten. Wij hebben ze door verwezen naar Amsterdam om daar de nodige informatie hoe een Repair Cafee op te starten te kunnen krijgen.
Sinds kort is er dan ook daadwerkelijk door enkele van de Roemeense deelnemers een repair Café in Roemenië gestart.
Voor een indruk hiervan :
https://www.facebook.com/repaircafecj/timeline/.

 • 30 mei 2016

LogoHandleiding

Handleiding kwijt ?
Op de afgelopen Repair dag van 2 april hadden we bezoek van de makers van de website “Handleiding kwijt”.
Een site die de mogelijkheid biedt om handleidingen online te bekijken en zo veel succes heeft dat zij in 2013 genomineerd werden voor Website van het jaar in de categorie Nieuws en Informatie.
Omdat er een duidelijk raakvlak ligt met Repair Café’s en de website zijn zij een samenwerking aan gegaan met RepairCafe.org
Daar zij nog nooit een repair Café bezocht hadden en zij één van onze vrijwilligers kenden was de keuze voor Delft gauw gemaakt. Naar aanleiding van deze zeer prettige ervaring prijkt er dan ook sinds kort een ‘button’ op onze site waar u de mogelijkheid heeft om handleidingen te zoeken en te raadplegen.
Een fantastisch hulpmiddel waarmee het zelf repareren weer een stukje makkelijker is geworden.

 • 02 april 2016

Naaihoek

Weg met die plastic tasjes! Kom bij Repair Café Delft lapjestassen maken.


Die plastic tasjes vormen een serieuze vervuiler! Terecht dat je er tegenwoordig iets voor moet betalen. Maar het kan ook anders. Bij Repair Café Delft kun je op zaterdag 2 april – van 11.00 tot 15.00 uur, met deskundige hulp, van uw eigen restlapjes fleurige textiele tasjes maken. Van de nood een deugd maken dus, of wel recyclen op een ludieke manier.


Repair Café Delft houdt maandelijkse sessies waar je terecht kunt om zelf defecte apparaten te repareren. Spullen als koffiezetters, tv’s, electrische tandenborstels of speelgoed hoeven niet direct weggegooid te worden als ze het niet meer of niet goed doen. Elke eerste zaterdag van de maand staat in het Science Centre deskundige hulp van enthousiaste vrijwilligers klaar om in gezellige sfeer defecten en gebreken te lijf te gaan.


Het Science Centre vind je aan de Mijnbouwstraat 120 in Delft.

 • 05 maart 2016


Het Repair Café Delft verbreedt hun werkgebied en opent op 5 maart , naast de locatie Science Centre, een tweede locatie in het Pieter Kamershuis.

Delfshove1

Hier kunt U elke 1e zaterdag van de maand terecht om uw defecte spullen te laten repareren van 11.00 – 14.00 uur. Het Repair Café Delft heeft ook een sociaal aspect. Terwijl uw apparaat wordt gerepareerd, drinkt u ondertussen gezellig een kopje koffie met uw buurtgenoot. Dat is dan ook de reden waarom Pieters Kamerhuis een ideaal onderkomen is voor dit initiatief.

 • 22 februari 2016

Taart-Gemeente-1

Repair Café Delft has received the best societal initiative award in the city of Delft for 2015. Repair Cafés are freely accessible meeting places where people gather to fix broken objects, share knowledge and experience on repairing, and simply have a good time with other people.
One of the coordinators of Repair Café Delft, Robbert Bloemberg, presented the work of Repair Café Delft during a city meeting for societal initiatives on January 13th 2016, where two other initiatives also presented themselves. An election resulted in Repair Café Delft being elected the best societal initiative in Delft in 2015. This award is organized by the so-called Participation Map initiative (participatiekaart.nl), which gives on overview of participation initiatives throughout the Netherlands (for an overview of the situation in Delft, see www.participatiekaart.nl/delft/ – Dutch).

Repair Café Delft is part of the Glamurs case study in the Netherlands, in addition to Repair Café Schiedam and Repair Café The Hague, as well as the local energy initiative Vogelwijk Energie(k) in the Hague (also see the Dutch case study website). The local case study team is very glad to collaborate with these initiatives and considers this a well-deserved recognition of the great work that Repair Café Delft, and other Repair Cafés are doing. We congratulate Repair Café Delft and all their volunteers with this award.
Glamurs

Repair Cafés are relevant for transitions to sustainable lifestyles, because of their aim to reduce the amount of waste that our society produces by extending the lifetime of objects, while also teaching people that broken items can often be repaired. In addition, the Repair Cafés have proven to fulfil an important social function, by offering a pleasant environment for people to meet and build up or strengthen social contacts. Repair Cafés also provide low-cost repair to people that cannot afford to go regular repair venues. The first Repair Café was started in Amsterdam by the journalist Martine Postma. Based on the success of the first Repair Café, many Repair Cafés have been set up within and outside the Netherlands since 2009. Currently, there are nearly 1000 Repair Cafés in 18 different countries (also see repaircafe.org/en).

More information:

Repair Café Delft contact person: Hans Slierendregt

Contact details :

info@repaircafedelft.nl

 • 25 januari 2016

Participatiekrt2015a
Het Repair Café Delft is tot beste Delftse maatschappelijke initiatief 2015 gekozen.
Bij het Repair Café repareren vrijwilligers elke eerste zaterdag van de maand kapotte spullen. Het Repair Café maakt deel uit van de Delftse Participatiekaart. Wie zijn initiatief op de participatiekaart plaatst, is vindbaar en een mogelijke inspiratiebron voor anderen.

 • 10 januari 2016

Verstelhoek

Het initiatief van het Repaircafé is genomineerd voor het beste initiatief van de Participatiekaart 2015!
De participatiekaart van Delft geeft een overzicht van burgerparticipatie projecten in de openbare ruimte.

Vooraf aan de verkiezing van het beste initiatief van de participatiekaart 2015 is er een korte presentatie (van ongeveer 5 minuten) te geven over uw initiatief tijdens de stadsmeeting Maatschappelijke Initiatieven aankomende woensdag, 13 januari.
Na deze presentatie krijgen alle aanwezigen een stembriefje met uw initiatief en de 2 andere genomineerde initiatieven (Pijlermonument en Conversatielessen). Aan de aanwezigen wordt gevraagd om het beste en/of inspirerende initiatief aan te kruisen. Na het tellen van de stemmen zal het beste initiatief een pluim ontvangen!

Repair Café Delft zit dus bij de 3 beste burger initiatieven van Delft.!!!

 • Zaterdag 14 december 2015

Zelfs op Sinterklaas dag werd het Repair Café Delft lekker druk bezocht. We mochten ongeveer 52 mensen ontvangen met allerlei verschillende defecte apparatuur. Fijn is ook te merken dat Repair Café ook nieuwe vrijwilligers aantrekt, dit keer konden we 2 personen toevoegen aan ons bestand. Daarnaast werden we vereerd met een bezoek van Jan Willem KOmmer, die een website bij houdt [ OogopDelft.nl ] waar hij leuke stukjes schrijft over lokale gebeurtenissen in onze stad. Dit stukje moet je zeker gaan lezen. !!!
05122015

 • Zaterdag 2 september 2015

Tuingereedschap slijpen bij Repair Café Delft
Op zaterdag 5 september van 11.00 tot 15.00 uur ben je welkom met je tuingereedschap en je goeie humeur bij Repair Café Delft in het Science Centre. We gaan samen aan de slag om het spul weer in superconditie te krijgen. Goed gereedschap werkt niet alleen prettiger, het is veiliger.

Repair Café Delft houdt maandelijkse sessies waar je terecht kunt om zelf defecte apparaten te repareren. Spullen als koffiezetters, tv’s, electrische tandenborstels of speelgoed hoeven niet direct weggegooid te worden als ze kapot zijn. Elke eerste zaterdag van de maand staat in het Science Centre deskundige hulp van enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om in gezellige sfeer defecten en gebreken te lijf te gaan. Kom eens kennismaken met dit leuke, milieuvriendelijke initiatief. Dat sleets tuingereedschap is een misschien een mooie aanleiding. Je bent van harte welkom…

Repair Café kan trouwens best nog een paar vrijwilligers gebruiken (ook VMBO of TUD-studenten). Voor meer info ga je naar www.repaircafedelft.nl

 • donderdag 25 juni 2015

Het Repair Café Delft winnaar 4e editie van Challenge4Change
Gisteren naar de uitreiking geweest voor Challenge 4: “Delft denkt groen” en op de valreep het initiatief van Repair Café Delft ook laten meedoen aan deze uitdaging door uit te leggen wat het concept van Repair Café inhoudt en waar wij in Delft zo al mee bezig zijn. Nooit het idee gehad om te winnen maar meer de bedoeling om Repair Café Delft onder de aandacht te brengen van de aanwezigen.
Maar wat we nooit gedacht hadden, omdat deze Challenge al een tijdje liep, werd tot onze stomme verbazing de prijs aan Repair Café Delft toegekend.

Challenge4Change
De Challenge 4 Change is een initiatief van de Witte Roos [www.witteroos.nl/challenge-4-change] en onderdeel van ‘Delft wordt Groen’.
Quote : “We dagen je uit een groenere levenstijl te ervaren en helpen je online met handige tips zodat je meteen aan de slag kunt. Bovendien zie je dan meteen wat je bespaart hebt en dat is goed voor onze aarde en voor je portemonnee. Nou, daar kan je in 2015 niet op tegen zijn toch? Dus sluit je aan, activeer de Challenge 4 Change en verander echt iets aan jouw footprint op deze aarde.”

Repair Café kan trouwens best nog een paar vrijwilligers gebruiken (ook VMBO of TUD-studenten). Voor meer info ga je naar www.repaircafedelft.nl

 • Zaterdag 4 april 2015

Het Repair Café Delft, in het Science Centre, viert 1000ste reparatie.
In het Science Centre aan de Mijnbouwstraat 120 draait het op 4 april allemaal om repareren.
Tussen 11.00 uur en 15.00 uur verwacht het Repair Café Delft, zijn 1000e geslaagde reparatie uit te voeren. Daarvoor staan diverse vaklieden klaar: elektriciens, naaisters , fietsenmaker , computer deskundige om u gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Repair Café Delft bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg en dat is hard nodig. In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café Delft willen we daar verandering in brengen en zo duurzaamheid en consuminderen onder de aandacht brengen. Meer is niet altijd beter. “
Repareren bespaart ook geld en kostbare grondstoffen die hergebruikt kunnen worden, en draagt bij aan de beperking van de CO2-uitstoot. Maar bovenal willen we met het Repair Café Delft laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Natuurlijk is er daarnaast ook weer de gelegenheid om samen met deskundige vrijwilligers elektrische apparaten, computers en speelgoed te repareren, eventueel onder het genot van een kopje eerlijke thee of koffie en een stukje huisgemaakte taart.

Het Repair Café is er elke eerste zaterdag van de maand, van 11 tot 15 uur in het Science Centre, Mijnbouwstraat 120.
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.
Als er onderdelen nodig zijn voor een reparatie, betaal je die zelf.

 • Zaterdag 7 februari 2015

Het Repair Café Delft, in het Science Centre, staat op zaterdag 7 februari, in het teken van textiel.
Naast gemotiveerde en handige vrijwilligers is er deze keer ook een professionele textielreparateur aanwezig, die tips en adviezen geeft over het hergebruiken van textiel.
Neem restjes wol en lapjes stof mee en ontdek wat je er nog van kunt maken!
Samen met een vrijwilliger kun je je kleding pimpen of repareren. Verder kun je in de naaihoek leren breien en haken, zodat je straks misschien je eigen muts of sjaal maakt. Je bent ook van harte welkom om aan te schuiven met je eigen handwerkproject.

Naaihoekje
Natuurlijk is er daarnaast ook weer de gelegenheid om samen met deskundige vrijwilligers elektrische apparaten, computers en speelgoed te repareren, eventueel onder het genot van een kopje eerlijke thee of koffie en een stukje huisgemaakte taart.

Door repareren te promoten, wil het Repair Café bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Ook als je gewoon benieuwd bent hoe het er in een Repair Café aan toe gaat, ben je van harte welkom om langs te komen.

Het Repair Café is er elke eerste zaterdag van de maand, van 11 tot 15 uur in het Science Centre, Mijnbouwstraat 120.
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.
Als er onderdelen nodig zijn voor een reparatie, betaal je die zelf.

 • Zaterdag 3 december 2014

Repaircafé brengt licht in donkere dagen.

Het is rond vijf uur ’s middag alweer donker. En dan kun je maar beter zorgen dat je fietsverlichting in orde is. Niet alleen omdat er een flinke geldboete op staat, maar vooral ook omdat je eigen veiligheid in het geding is. Zien en gezien worden; daar gaat het om in de donkere maanden die voor ons liggen. En dikwijls is het een kwestie van een simpele reparatie.

Zaterdag 6 december fietsverlichting repareren.

Elke eerste zaterdag van de maand staat in het Science Centre deskundige hulp van enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om in gezellige sfeer samen defecten en gebreken te lijf te gaan. De mensen van Repair Café Delft helpen je graag.
Op 6 december dus, van 11.00 tot 16.00 uur ben je welkom met je fiets.
En als je andere defecte spullen hebt ben je natuurlijk ook van harte welkom.
Een leuke en supernuttige zaterdagmiddagbesteding voor jong en oud.

 • Zaterdag 17 november 2014

Onderzoek van de TU-Delft naar Repair en Repair Cafés.

Een internationaal team van 5 master studenten van de TU Delft zijn begonnen met een onderzoek naar het hergebruiken en herstellen van goederen die anders weggegooid zouden worden. Dit is onderdeel van hun master “Industriële Ecologie”, waarbij ze in het tweede jaar 6 maanden aan de slag gaan met een vraagstuk van een opdrachtgever op het gebied van duurzaamheid.
Het project valt binnen een Europees onderzoeksprogramma dat op regionale schaal naar leefstijlen kijkt en ze werken tevens samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.
Het doel van het onderzoek is om aanbevelingen te doen die hergebruik van consumptie goederen stimuleren.

Nu is het Repair Café bij uitstek een initiatief dat zich richt op het recyclen van producten en vandaar dat ze nu bezig zijn met een onderzoek binnen de Repair Cafés in de regio Rotterdam-Den Haag. Men is heel benieuwd wat de redenen zijn om mee te doen aan een Repair Cafe en daarom hebben ze een vragenlijst opgesteld.
Door het invullen van deze vragenlijst helpt u hen enorm en kunnen ze gezamenlijk er voor zorgen dat er minder producten weggegooid worden die met een kleine reparatie zo nog langer mee kunnen!

Helpt u mee? Klik op deze link voor de vragenlijst:
Onderzoek TU-Delft

Enorm bedankt!!!!!

 • Zaterdag 1 november 2014

De maand november 2014 is uitgeroepen tot landelijke Senseo-reparatiemaand. Diverse Repair Cafés organiseren die maand op verschillende tijdstippen en plaatsen in Nederland een speciaal Repair Café waar bezoekers met hun kapotte Senseo terecht kunnen.

Zo ook in Delft.
Zaterdag 1 november van 11.00 tot 15.00 uur ben je welkom met je Senseo-apparaat bij Repair Café Delft in het Science Centre. We gaan samen aan de slag om het ding weer in topconditie te krijgen. Het blijkt dat Senseo’s vaak lang voor het eind van hun technische levensduur ten onrechte worden gedumpt. Zonde toch!

Repair Café Delft houdt maandelijkse sessies waar je terecht kunt om [zelf] defecte apparaten te repareren. Spullen als koffiezetters, tv’s, electrische tandenborstels of speelgoed hoeven niet direct weggegooid te worden als ze kapot zijn. Elke eerste zaterdag van de maand staat in het Science Centre deskundige hulp van enthousiaste vrijwilligers voor je klaar om in gezellige sfeer defecten en gebreken te lijf te gaan.
Kom eens kennismaken met dit leuke, milieuvriendelijke initiatief.
Dat kleine gebrekje aan jouw Senseo is een misschien een mooie gelegenheid. Je bent van harte welkom, ene oja… de koffie staat klaar 😉

Repair Café kan trouwens best nog een paar vrijwilligers gebruiken (ook VMBO of TUD-studenten).
Voor meer info ga je naar :

Het Science Centre vind je aan de Mijnbouwstraat 120 in Delft.
Senseo

 • Zondag 26 oktober 2014 2014

Repair Café Delft op Wetenschapsdag

Repair Café houdt maandelijkse sessies in het Science Centre waar je terecht kunt om zelf defecte apparaten te repareren. Spullen als koffiezetters, tv’s, electrische tandenborstels of speelgoed hoeven niet direct weggegooid te worden als ze kapot zijn.
Elke eerste zaterdag van de maand staat in het Science Centre deskundige hulp van enhtousiaste vrijwilligers voor je klaar om in gezellige sfeer defecten en gebreken te lijf te gaan.
Zo is het Repair Café Delft ook aanwezig op de Wetenschapsdag, dus kom op Wetenschapsdag even kennismaken met dit leuke, milieuvriendelijke initiatief. Wetenschapsdag is een soort open huis van verschillende wetenschaps en technologie-bedrijven en instellingen.
Voor kinderen èn volwassenen zijn er workshops, proefjes, activiteiten en rondleidingen. De toegang is gratis. Zondag 26 oktober van 10.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom bij Het Science Centre Delft, de Botanische Tuin, en De Haagse Hogeschool. In het Science Centre vind je bijvoorbeeld Samsung, TNO, het Repair Cafe Delft en de Kernreactor van de TU Delft!
Tot ziens op de Wetenschapsdag in Delft!

Wetenschapsdag folder2014-KL

 • 7 juni 2014 2014

Repair Café Delft laat zijn licht schijnen over………

Voor wie het fenomeen Repair Café [nog] niet kent is dit een mooie kans om eens kennis te maken.

Op zaterdag 7 juni zal het Repair Café Delft zijn licht doen schijnen over de zonnecellen van uw tuinverlichting en waar mogelijk dit een “tweede” leven geven.

Repair Café houdt maandelijkse sessies in het Science Centre waar je terecht kunt om zelf defecte apparaten te repareren.
Spullen als koffiezetters, een tv’s, electrische tandenborstels of speelgoed hoeven niet direct weggegooid te worden als ze kapot zijn.

Repair Café maakt het mogelijk om deze zaken een tweede leven te geven. Beter voor het milieu én de portemonnee!
Daarnaast is het leuk om te doen.

Elke eerste zaterdag van de maand staat in het Science Centre deskundige hulp voor je klaar om in gezellige sfeer defecten en gebreken te lijf te gaan.

 • 20 mei 2014 2014

Het Repair Café Delft zal aanwezig zijn op het ZOMERfestival 2014 op zaterdag 24 mei.
Wat houdt het ZOMERfestival dit jaar in ??

Het ZOMERfestival combineert muzikale acts met technologische innovaties. Elke hoek van het festivalterrein zal je verwonderen. Zo staat ‘the hospital of the future’ in hartje Delft. Print je op de Bazar je eigen sieraden en party-outfit. Racen de zonnewagens en sportauto’s langs de Schie. Ga je zelf aan de slag met zonne-energie. Ontwerp je jouw eigen robot. Of kijk je een korte film onder de bomen. Dat maakt het festival een ontmoetingsplek voor intellectuelen en nieuwsgierige aagjes.

Zo zal ook het Repair Café Delft aanwezig zijn om hun kunne laten zien.
Zomerfestival

 • 1 maart 2014 2014

3D printen in het Repair Café Delft

Onderdelen uitprinten en ze gebruiken om oude apparaten mee te repareren? Het lijkt science fiction, maar binnenkort is het misschien mogelijk in het Repair Café Delft!

Ontwerpbureau Frank en Frens (http://www.frankenfrens.nl/), het Science Centre en het Repair Café Delft hebben de handen ineengeslagen om op zaterdag 1 maart de techniek van het 3D printen te demonstreren. Ingenieur Frank zal uitleg geven over de mogelijkheden van 3D printen en daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.

3D printen is een uitgelezen kans om nauwkeuriger en sneller voorwerpen te maken: niet alleen schaalmodellen of sieraden, maar ook bijvoorbeeld onderdelen voor het vervangen van kapotte onderdelen in oude apparaten. Vanuit een digitaal ontwerp print een 3D printer een voorwerp laagje voor laagje uit. In plaats van inkt wordt plastic, of een andere stof gebruikt.

En zo kan deze nieuwe techniek wellicht in de toekomst worden gebruikt om oude spullen, die naar het Repair Café worden gebracht, een tweede leven te geven. Omdat de onderdelen meteen in de juiste vorm uit de printmachine rollen, gaat geen materiaal verloren. Dit past goed in de overtuiging van het Repair Café om de afvalberg te verminderen.

Iedereen is welkom om te komen kijken naar de 3D printdemonstratie in het Science Centre. Uiteraard bent u zoals altijd ook welkom met kapotte elektrische apparaten, kleding, speelgoed en fietsen, om die samen met deskundige vrijwilligers te repareren.

Het Repair Café is er elke eerste zaterdag van de maand, van 11 tot 15 uur in het Science Centre, Mijnbouwstraat 120. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. Als er onderdelen nodig zijn voor een reparatie, betaal je die zelf.

Voor de redactie:
Meer informatie over deze activiteit is te verkrijgen bij Robbert Bloemberg via info@repaircafedelft.nl

 • 1 februari 2014 2014

Het Repair Café Delft, in het Science Centre, staat op zaterdag 1 februari in het teken van textiel.
Naast gemotiveerde en handige vrijwilligers is er deze keer ook een professionele textielreparateur aanwezig, die tips en adviezen geeft over het hergebruiken van textiel.
Neem restjes wol en lapjes stof mee en ontdek wat je er nog van kunt maken!
Samen met een vrijwilliger kun je je kleding pimpen of repareren.
Verder kun je in de naaihoek leren breien en haken, zodat je straks misschien je eigen muts of sjaal maakt.
Je bent ook van harte welkom om aan te schuiven met je eigen handwerkproject.

 • 18 januari 2014

Op 18 januari was Repair Café Delft uitnodigd bij Groenlinks om een repair dag te organiseren.
Onder het genot van een kopje koffie en koekje begonnen we met 4 vrijwilligers aan een grote tafel zo rond 11.00 uur.
Hoewel er niet veel publiciteit aangegeven was kwamen er toch een aantal klanten met hun defecte apparatuur.
De eerste reparatie was een Sony versterker die het af en toe wel en af en toe niet deed.
Gelukkig kon Theo dit euvel in vrij korte tijd oplossen en vertrok de eigenaresse weer blij naar huis.
GroenLinks2
Daarna passeerde onder andere nog een Nespresso Cube, een slijpmachine, een looplamp, een tosti apparaat de revue.
Bijna alles hebben we kunnen fixen; van de 9 apparaten, 7 gerepareerd – niet slecht toch ?
IMG_7715
Tevens hebben we waarschijnlijk weer een nieuwe vrijwilliger erbij, die kwam namelijk langs om hier naar te informeren maar ging gelijk repareren, super!
We kunnen terug kijken op een geslaagde dag, welke in februari en maart herhaald zullen worden.

 • 4 januari 2014

4 januari was de eerste dag van het nieuwe jaar waarop Repair Café Delft weer een repair dag hield.
Het was een rustige dag voor de vrijwilligers hoewel er toch nog redelijk wat mensen kwamen.
Misschien waren de afgelopen feestdagen hier debet aan maar desondanks werd er toch 70 % van het aangebodene gerepareerd.
speelgoed
Onder het toeziend oog van de jeugd wordt de auto gerepareerd door Ruud.
broodrooster
Een extra handje voor het broodrooster kan geen kwaad.

 • 27 oktober 2013

Repair Café Delft zal aanwezig zijn bij de Wetenschapsdag 2013 op 27 oktober in het Science Centre.
DagWetenschap
Zij zullen daar kleine reparaties uitvoeren, voor echt de wat grotere reparaties zouden wij de mensen willen vragen om dan de week daarop, 2 november, op onze ‘reguliere’ Repair Café Dag te komen.
Op deze manier kunnen we misschien heel veel mensen helpen en laten zien dat repareren echt de moeite loont en nog leuk is ook.
De Wetenschapsdag 2013 wordt gehouden van 10.00 – 16.00 uur in het Science Centre – Mijnbouwstraat 120.

 • 09 oktober 2013

De opening van Repair Café Nootdorp op 19 oktober j.l. was een groot succes.
De mensen waren al voor tijd aanwezig met hun ‘defecte’ spulletjes.
Het was dan ook een drukte van belang, waarbij de wethouder door middel van een kleine reparatie aan een filmlamp het Rapir Café opende.
wethouderNootdorp
Een paar vrijwilligers van Repair Café Delft waren eveneens aanwezig om te helpen.
We waren onder de indruk van de prachtige cup cakes die door een vrijwilligster gemaakt waren. Echt schitterend.
cupcakes

 • 05 oktober 2013

De Repair Cafe Delft dag van 5 oktober stond in het teken van fietsverlichting.
Er waren helaas niet veel mensen die hun verlichting wilde laten repararen maar desondanks konden we toch terug kijken op een geslaagde dag. Wederom kwamen er weer erg leuke reparaties voorbij, zoals een professionele koffiemolen, die nu echter gebruikt werd voor het mengen van visvoer.
koffiemolen
Of de helicopter van een kleine jongen, die het allemaal erg spannend vond.
Helicopter
Daarnaast was er een behoorlijke reparatie aan een laptop. Al met al een vruchtbare dag. !
laptop

 • 24 september 2013

Het was erg gezellig en knus bij de GAMMA op 21 september.
Hoewel het niet spectaculair druk was, we hebben zelfs apparaten gerepareerd uit de afvalbak van de GAMMA, was het toch een geslaagde dag.
Een butler die rond liep, vanwege Woondag, met heerlijke hapjes, een visboer die super blij was met z’n gerepareerde dimmer en zelfs kibbeling kwam brengen om zijn dankbaarheid te tonen.
Al met al zeker weer voor herhaling vatbaar.

butler
visboer

 • 09 augustus 2013

Afgelopen zaterdag was het, ondanks de vakantie, toch gezellig druk bij het Repair Cafe Delft.
Soms komen er leuke “reparatie’s” voorbij aan apparatuur die je niet direct meer verwacht. Zo was er dit keer een draagbare buizen[!!] radio. Geweldig om zo iets te zien.

draagbarebuizenradio1

 • 01 juni 2013

Er werd gespeeddated, er waren groepsgesprekken, er werd gezamenlijk geluncht en thee gedronken met heerlijke Marokkaanse koekjes. De tweede Landelijke Repair Café-dag, die zaterdag 1 juni in Amsterdam werd gehouden, was een succes. Ruim 70 organisatoren van bijna 40 Repair Cafés uit het hele land woonden de dag bij.

Jonkies en ouwe rotten
.
In Buurtcentrum De Meevaart, thuisbasis van Repair Café Amsterdam-Oost, was een behoorlijk aantal organisatoren van pas gestarte Repair Cafés aanwezig, waaronder Huizen, Purmerend en Eindhoven. Maar er waren ook ‘ouwe rotten’ die al enkele jaren bezig zijn, zoals de organisatoren van de Repair Cafés in Culemborg, Nijmegen en Houten. Zij hadden de hele middag gelegenheid om kennis met elkaar te maken, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.
Dat gebeurde onder meer tijdens speeddate-sessies, waarbij de aanwezigen telkens tien minuten een op een met een andere organisator konden praten. Later op de dag werden groepsgesprekken gehouden over relevante thema’s, zoals: hoe kom je aan voldoende vrijwilligers en hoe zorg je dat die gemotiveerd blijven? En: hoe kun je effectief samenwerken met andere Repair Cafés in je gemeente of regio ?
De Delftse T-Shirts en visitekaartjes waren wel een eye-catcher voor sommige Repair cafe’s

Goud waard
“Gelukkig ontdekken ook steeds meer mensen dat repareren gewoon leuk is, en dat de mensen die het kunnen, goud waard zijn.”, aldus Martine Postma, oprichter van Stichting Repair Café.
De Landelijke Repair Café-dag 2013 werd afgesloten met een groepsfoto in de tuin bij Buurtcentrum De Meevaart.
Landelijke_RC-dag_2013

 • 14 mei 2013

14 mei vond bij Westvest Netwerk Notarissen de ondertekening plaats van de akte voor de oprichting van de Stichting Repair Cafe Delft.
Deze oprichting van de “Stichting Repair Cafe” is het gevolg van een zogenaamde match op de Beursvloer met de WestVest Netwerk Notarissen.

Hun aanbod: juridische dienstverlening.
Het Repaircafé had de wens om als stichting verder door het leven te gaan.
Op de Beursvloer maakten zij een match en op 14 mei is Stichting Repaircafé Delft een feit!

Notaris

 • 28 april 2013

Tijn Noordenbos, een van de mede oprichters van het Repair Cafe Delft, ontving gisteren, 26 april, de onderscheiding Lid van de Orde van Oranje Nassau.
Onder meer voor het organiseren van diverse evenementen in Delft, zoals het straatkunstfestival Mooi Weer Spelen, Lichtjesavond, Varend Corso. Hij richtte in 2010 de HYPO Kunstsuper op, waar het Repair Cafe Delft onderdak vond. Ook zette hij zich in voor kwetsbare mensen in de samenleving, zo richtte hij de Wereldzaak op, actief betrokken bij het Pact tegen Armoede en met andere de stichting Couvert Extra.

Tijnlintje
Wat kunnen we nog meer van Tijn verwachten ? “Gewoon hetzelfde als nu !”

 • 25 april 2013

Vandaag heeft het Science Centre en Repair Cafe Delft hun samenwerking bevestigd door het ondertekenen van een convenant, ook zullen zij aktiviteiten gaan ontwikkelen op het gebied van marketing & communicatie, thema reparatiedagen en/of richting scholen en dan met name het VMBO.

Convenant1

 • 12 april 2013

Een paar maanden geleden [ februari 2013] kwam er het verzoek binnen (van de assistent) van Mark Rutte voor de telefoonnummers van Frans en Leonie (dit zonder enige verdere uitleg). Het verzoek is naar Frans en Leonie doorgestuurd zodat ze zelf konden bepalen wat ze hier mee zouden doen.

Wat blijkt: Zij zijn namens het Repaircafe uitgenodigd om bij/met Mark Rutte te gaan eten samen met nog meer vrijwilligers uit het hele land. Dit is ondertussen gebeurd en hierbij een kleine impressie.
VrijwilligerCatshuis
Uitnodigingvrijwilliger
VrijwilligersRutte

 • 02 april 2013

Vandaag, 2 april, was Repair Café Delft op de Beursvloer in het Bieslandhof.
We kregen daar een eervolle vermelding vanwege de “match” met de Gamma.

Beursvloer
Wat is de Beursvloer ?
Op de beursvloer ontmoeten 50 maatschappelijke organisaties en 50 bedrijven elkaar in een informele en dynamische sfeer. Wat de een over heeft of wil bieden, is voor de ander zeer gewenst. De Beursvloer leidt tot concrete afspraken (matches) tot samenwerking die voor beide partijen meerwaarde biedt.

 • 04 maart 2013

Op 5 januari jl. kregen we ook nog bezoek uit Engeland.
Victoria uit Brighton was door Repair Cafe “Headquarters” doorgestuurd naar Delft om te kijken hoe wij dat allemaal hadden opgezet.
Uiteraard was zij ook nieuwsgierig naar tips and tricks voor het opzetten van een Repair Cafe in Brighton.
Ondanks de geweldige drukte die we die dag beleefden hebben we haar zo goed mogelijk wegwijs gemaakt en ook deelgenoot gemaakt van ons “ronde tafel” gesprek na afloop van de dag.
Daar bespreken we hoe de dag verlopen is en of er nog op – danwel aanmerkingen zijn.
Een maand later hebben we van haar het volgende e-mailtje mogen ontvangen :
—————————————————
From: Repair Cafe
Subject: Brighton Repair Cafe
Date: February 9, 2013 12:43:47 PM GMT+01:00
To: info@repaircafedelft.nl

Hello Delft Repair Cafe,

It was wonderful to meet you all last week. Thank you for allowing me to attend your meeting and explaining how you have created such a successful repair cafe.
As promised here is the invitation to our launch (sorry it is short notice).
A3-launch-poster
When our blog is up and running we will send you a link.
Very best wishes,
Victoria

Brighton Repair Café

Email: brightonrepaircafe@gmail.com
Twitter: @Brightonrepcafe
Facebook: facebook.com/groups/brightonrepaircafe
—————————————————

 • 29 januari 2013

De repair Cafe Delft dag van 2 februari staat in het teken van warme truien dag.
Naast het “gewone” reparatiewerk, kunnen mensen er die dag terecht om te leren breien en voor een demonstratie over isolatiematerialen en hoe je deze zelf eenvoudig kunt aanbrengen.

De doorlopende breiworkshop wordt gegeven door medewerkers van het Repair Cafe.
Deelname is gratis. Neem wel je eigen wol en breinaalden mee, of – als je een tocht rol wil naaien – een lapje stof.

Breidag

Simone den Hertog, aannemer gespecialiseerd in energiebesparing, geeft een presentatie over Tonzon isolatie materialen.
Ook deze demonstratie is doorlopend tijdens het Repair Cafe.

Dus wie even moet wachten voordat hij of zij aan de beurt is om zijn/haar spullen te laten repareren, kan de tijd op een aangename en nuttige wijze doorbrengen !

Iedereen is welkom op zaterdag 2 februari van 11.00 tot 15.00 uur in het Repair Cafe Delft in het Science centre, Mijnbouwstraat 120

 • 05 januari 2013

Een overweldigende opening door de wethouder Lucas Vokurka.

Op zaterdag 5 januari 2013 ging het Repair cafe Delft weer van start op hun nieuwe lokatie ; Science Centre in de Mijnbouwstraat.


Het werd een fantastische dag !!!
Ten eerste bestond het RCD 1 jaar en daarnaast kwam wethouder Lucas Vokurka [D66] van Financiën en Onderwijs door middel van het ter reparatie inleveren van een mechanische spaarpot van zijn dochter en het aansnijden van een taart de nieuwe lokatie inwijden.

Een record aantal bezoekers van het RCD hebben dit mogen meemaken, meer dan 90 personen zijn deze dag langs geweest om of te kijken of hun defecte spulletjes te laten repareren.
Er ontstond op een bepaald moment een wachtrij in de gang en op het last hebben we mensen moeten vragen om de volgende maand terug te komen.
Doch onder het genot van een stukje taart, geschonken door Science Centre en een kopje koffie kon men de tijd wel door komen.

Al met al een vermoeiende doch zeer succesvolle dag voor en Science Centre en Repair Cafe Delft, doch met een groot aantal tevreden “klanten” van gerepareerde apparatuur waaronder de spaarpot van de wethouder.

 

 • 30 december 2012

Goed nieuws voor bezitters van spullen die met een beetje goede zorg nog net “kunnen”.
Op zaterdag 5 januari is de officiële heropening van het Delftse Repair Cafe in het Science Centre Delft.

Die dag viert het Repair Cafe dubbel feest. Want Repair Cafe Delft bestaat in januari precies 1 jaar.
Onder het motto “Weggooien ? Mooi niet !” repareert u samen met vrijwillige reparatiedeskundigen uw kapotte spullen.
Het Repair Cafe Delft vindt elke eerste zaterdag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur plaats in het Science Centre Delft.
Toegang tot het Repair Cafe is gratis.

Het Repair Cafe Delft had op geen mooiere plek kunnen belanden.
Immers, waar vind je zo veel technisch vernuft onder één dak als juist in het Science Centre Delft. “Het Repair Cafe past mooi in onze filosofie”, zegt Alex Lokhorst van het Science Centre. “Iedereen is hier met techniek bezig en dus is zo’n soort “werkplaats” echt welkom.
Ik vind het erg sneu voor de oprichters van het Repair Cafe Delft dat het niet langer op hun lokatie kon blijven. Maar wij zien het als een aanwinst.

 • 04 december 2012

Hoe wel er in december geen Repair Cafe Delft wordt gehouden vanwege de feestdagen in december is er toch een mogelijkheid om in december elders uw spullen te laten repareren.
Repair Cafe Den Haag houdt namelijk wel een repair dag, zie bericht.
————-
Het laatste Repair Café van 2012 nadert met rasse schreden: op zaterdag 15 december zullen de reparateurs van het Haagse Repair Café tussen 11.00 en 13.00 uur aanwezig zijn op stadsboerderij Op den Dijk, Bovendijk 141-143 in Wateringse Veld (stadsdeel Escamp).

Samen met onze experts kunt u dan een poging wagen om de door u meegebrachte kapotte en haperende spulletjes (elektra, kleding, computers, fietsen, klokken etc.) te repareren en deze spullen daarmee een tweede leven te gunnen. Reparatie (succes niet gegarandeerd) is gratis maar eventuele materiaalkosten moeten wel worden betaald. Dit gebeurt uiteraard altijd in overleg met de eigenaar.
————–
Repair Cafe Delft zal op 5 januari 2013 op de nieuwe lokatie
[ Science Center – Mijnbouwstraat 120 ]
weer aanwezig zijn.
Repair Cafe Delft wenst u dan ook hele prettige feestdagen en goed uiteinde.

 

 • 30 november 2012

Vandaag echt de laatste Repair Cafe dag in het vertrouwde HYPO.
Geef toch wel een beetje weemoedig gevoel, we hebben onze laatste Repair Dag in de Hypo dan ook gevierd met appelgebak en glaasje wijn na afloop.
We zullen het allemaal wel missen, de koffiehoek, de dames van het breikransje en gewoon de sfeer en lokatie.
Gelukkig is het ons gelukt om een passende ruimte te vinden, namelijk het Science Center op de Mijnbouwstraat 120.
Ook zal de vertrouwde repair dag, de 4e zaterdag van de maand, gaan veranderen.
Het Repair Cafe gaat voortaan de eerste zaterdag van de maand draaien, te beginnen op zaterdag 5 januari 2013

Om half elf kwamen de eerste mensen al binnen met te repareren spullen. De hele tijd was het druk. Steve, Frans en ik hadden onze dag niet zo erg omdat het niet erg wilde lukken met de reparatie. Toch waardeerden de klanten onze vruchteloze pogingen omdat zij nu wel zeker wisten dat hun spullen niet meer te repareren waren.
Gelukkig zijn er wel een heleboel andere spullen gerepareerd waaronder vier lampen en een flatscreen tv, een kruimeldief en een versterker.
Ria, Marijke, Richard en Ruud gingen eerder weg zodat wij met een klein clubje verder gingen.
We beschikken nu ook weer over een goed werkende multimeter, Robbert heeft de multimeter omgeruild bij de Gamma.
Een delegatie uit Zwijndrecht kwam op bezoek om eens te kijken hoe zo’n Repair Café werkt, men bleek onder de indruk van de ingewikkeldheid van de te repareren spullen te zijn.

Van wege de feestdagen zal er in december geen Repair dag zijn, dus beste mensen…..

 • let op : 5 januari 2013 Science Center om 11.00 uur !

Daar zal de eerste Repair dag van het nieuwe jaar plaats vinden.

Allemaal hele prettige feestdagen gewenst namens het Repair team.

 

 • 27 oktober 2012

Dit wordt waarschijnlijk een van de laatste keren dat we op deze lokatie zijn, het voelt wat spijtig aan.
Ja per 1 januari 2013 moet HYPO, dus ook Repair Cafe Delft uit dit pand zijn, want het is verkocht [?] of verhuurd aan een horeca explotant.
Niet getreurd, we hebben er weer zin in en de klanten staan al in de rij.!
Vandaag komen er ook stagiaires. Ik ben aangenaam verrast als deze heren binnen komen, ze zijn even een beetje onwennig in het begin, maar direct enthousiast, want we krijgen koffie van ze !

De eerste klanten komen binnen en we gaan aan het werk. Als eerste een koffiemolen die met sluitingsverschijnselen aangeboden wordt. Open maken en ja hoor, de isolatie is verdwenen waardoor er sluiting veroorzaakt wordt. Isolatie weer aanbrengen en hup, die kan weer jaren mee!
Het volgende moment is het ineens ontzettend druk, iedereen is bezig en er ontstaan zelfs wachttijden.

Er komen weer zeer veel verschillende objecten langs, de meeste konden wel gerepareerd worden maar helaas niet alles. Ik kon een hoofdmassageapparaat niet maken, het elektromotortje was echt niet meer aan de praat te krijgen.
Het was al met al een hele leuke leerzame dag, een van de dingen die ik geleerd heb is het controleren van een afstandbediening (infrarood) met behulp van een camera op je mobiel. Je kan dan zien of de afstandbediening werkt of niet.
Ook de stagiaires leren hoe je moet solderen.

Hieruit blijkt dat je nooit te oud bent om te leren. Iedereen weer bedankt voor de leuke gezellige zaterdag en tot snel maar weer.

 

 

 • 28 juli 2012

28 juli was een korte Repair Cafe dag, dit vanwege de vakantie periode.
Toch waren nog 15 “klanten” die wel wat te repareren hadden.
Ook dit keer was er weer aardige variatie van niet werkende versterker, herstellen van een zak op een spijkerbroek,printer waar toner in “gelekt” was, oude buizen radio tot een popje zonder armen.
Onze Poppendokter heeft dit op creatieve wijzen kunnen herstellen.

Daarnaast trad de wat uitgedunde Repair Cafe Delft ploeg aan in hun nieuwe kleding lijn.
We zijn er trots op en hebben nu geen naambatches meer nodig want de naam staat netjes vermeld op het polo shirt, samen met het logo van Repair Cafe Delft.

 

 • 23 juni Repair Café in Gamma

We kunnen wel stellen dat de Repair cafe Delft dag bij de Gamma een groot succes was.
Om 10.30 uur kwamen er al een aantal mensen aan lopen met hun “defecte” apparatuur of lievelings badeendje.
Dit terwijl de tafels net stonden en iedereen nog bezig was om alles uit te pakken en te installeren.

De hele dag door waren er klanten met allerlei spullen, Carmen krulset, grasmaaier, video recorder, mechanisch hijskraan, stofzuiger met afgebroken wiel, mond douche, professionele slijptol, heggenschaar……
Heel veel hebben we kunnen repareren maar een paar mensen hebben teleur moeten stellen.

De mensen van de GAMMA waren super behulpzaam en we hoeven maar te “piepen” of de benodigde reparatie onderdelen werden gebracht.
Wel raar hoor : ” Oh mijnheer, ik heb een boormachine-tje nodig met een ijzerboortje van 1.5 mm of heeft u ook isolatie tape ?, Oh kom maar mee dan gaan we het even halen “

Geweldig om zo te “shoppen”.
Echt heel erg goed en zeker voor herhaling vatbaar.
Na afloop mochten we als dank een beetje “proletarisch” winkelen zodat Repair Cafe Delft lekker in zijn onderdelen en gereedschap zit.

Beste mensen van de GAMMA………. super bedankt !!!

 

 • 2 juni 2012

Er is een EXTRA repair Cafe Dag op 2 juni bij de Kinderboerderij [zie foto’s] en de eerst volgende Repair Cafe Delft dag [23 juni a.s] zal bij de Gamma worden gehouden.
Tevens zal het Repair cafe van 28 juli 2 uur korter duren dan normaal. In plaats van tot 15.00 uur, zal het Repair Cafe nu, vanwege de vakantie, tot 13.00 uur duren.

Foto impressie Repair dag bij de Kinderboerderij.


 

 • 27 mei 2012

Heel bijzonder was dit keer de Repair cafe Delft dag.
Ten eerste was het natuurlijk een fantastische mooie dag, wat [helaas] als resultaat gaf dat het cafe niet zo heel druk bezocht werd.
Maar de klanten die kwamen werden verrast op leuke voorstellingen op de binnenplaats.

Het jaarlijkse theaterfestival Delft Fringe gaf ook voorstellingen in HYPO/TOP en wel in de ruimte waar normaal gesproken het repair cafe zou zitten.

Doch die waren uit geweken naar de binnenplaats waar NVDP Theaterproducties de uitvoering ” Je suis ici, Louis ” gaf.
Heel erg leuk.

 

 • 06 mei 2012

Repair Cafe Delft blijft aan de weg timmeren, zo gaat de Gamma Repair Cafe Delft sponsoren in de vorm van gereedschap dan wel onderdelen.

Tevens mogen we in hun winkel reclame maken voor het Repair Cafe of door het houden van een Repair Cafe of in een andere vorm. Gaan we nog over nadenken.

Daarnaast gaat Omroep West in een uitzending van 27 april tussen 09.15 en 10.00 uur aandacht besteden aan het Repair Cafe Delft. Het wordt een zogenaamde KijkTV uitzending, radio en televisie tegelijk. Luisteraars en kijkers worden opgeroepen om met een defect apparaat naar de studio te komen, waar Robbert Bloemberg en Ruud Luiten ons vertegenwoordigen door de reparaties uit te voeren en gelijktijdig iets te vertellen over Repair Cafe Delft.

 

 • 14 april 2012

Het is weer zo ver, zaterdag 28 april houden we al weer de vierde Delftse Repair Cafe.

Vanaf 11.00 uur staan de vrijwilligers weer klaar om uw defecte spullen te repareer indien mogelijk.

Tevens zal Repair Cafe Delft aanwezig zijn op de “Kinderboerderijdag” op 2 juni bij de Kinderboerderij Korftlaan.

Meer informatie volgt.

 • 26 februari 2012

Wederom was zaterdag 25 februari een drukke dag en wisten veel mensen wederom het Repair Cafe Delft te vinden.

Zo goed zelfs dat er al vanaf 10.30 uur een aantal wachtende waren.
De tweede sessie van het Repair cafe Delft was wederom een groot succes. Ongeveer 60 personen, van jong tot oud, kwamen langs om hun “afgeschreven” apparatuur een kans op een tweede leven te gunnen.

Waterkokers, fietsen, versterkers, klokjes, stofzuigers, staafmixers….. bijna alles passeerde de revue. Hoewel niet ieder onderdeel gerepareerd kon worden ging hen toch met een goed en tevreden gevoel weer naar huis.

“Eindelijk weet ik dan dat hij het echt niet meer doet en niet te repareren valt” was een opmerking van een tevreden klant.

Al met al mag Repair Cafe Delft terug kijken op een geslaagde dag.

We kijken al weer uit naar 24 maart…….U komt toch ook ?

 

 • 23 februari 2012

Op zaterdag 25 februari vindt het tweede Repair cafe Delft plaats in de achterruimte van Hypo, Hippolytusbuurt 14.
Daar repareren handige mensen kapotte fietsen, computers, apparaten en nog meer in een handomdraai, en nog gratis bovendien.

 

 • 2 februari 2012

Repair Café Delft is een succes en dus kan iedereen nog het gehele jaar z’n kapotte spullen laten maken.
Iedereen kon vorige week zaterdag met kapotte spullen naar het Repair Café Delft komen.
Hier stonden vijftien specialisten klaar om – kosteloos – de defecten artikelen nieuw lezen in blazen.

De eerste editie van het Repair Café Delft was een groot succes, vindt Tijn Noordenbos, één van de initiatiefnemers. “ Het was waanzinnig, een groot succes”, luidde zijn oordeel.
Delftenaren wisten de weg naar TOP/HYPO aan de Hippolytusbuurt vorige week zaterdag prima te vinden.

Zo’n zestig lieden kwamen hier met hun kapotte spullen naartoe en veel van hen werden niet teleurgesteld. “Het liep echt geweldig. We hebben computers, kleding, stofzuigers, speelgoed met batterijen en fietsen gemaakt.” Twee pannen die in elkaar vast zatten, werden door de aanwezigen weer uit elkaar getrokken. Kinderen waren soms dolblij als hun favoriete speelgoed plotseling bewoog.
De soms professionele reparaties werden gedaan door zo’n vijftien vaklieden die vooral door Milieudefensie bij elkaar waren gebracht. Zij konden overigens niet elk probleem oplossen, want het kwam ook voor dat een reparatie teveel tijd zou kosten.

Repair Café Delft wil bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.
Daar is de organisatie tijdens deze eerste editie al heel aardig in geslaagd, vindt Tijn Noordenbos en dit is volgens hem pas het begin.
Het Repair Café Delft strijkt komend jaar elke vierde zaterdag van de maand van 11.00 tot 15.00 uur neer in TOP en Kunstsuper HYPO aan de Hippolytusbuurt 14 Delft.

“We gaan hier vooral vanwege het grote aanbod mee door”, geeft Noordenbos aan. Iedereen met kapotte spullen weet dus wat hem of haar op zaterdag 25 februari te doen staat…….

 

 • 21 januari 2012

Weg ermee ? Of toch naar het Repair café ?

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet ?

Met een fiets waarvan het wiel aanloopt ?

Of een trui waar mottengaatjes in zitten ?

Weggooien ? Mooi niet !

Op 28 januari houdt het Repair Café Delft zijn eerste open huis in Hypo aan de Hippolytusbuurt 14.

Tussen 11.00 uur en 15.00 uur staan diverse vaklieden klaar : electriciens, naaisters, fietsenmakers, computerdeskundigen en meer.

Zij helpen gratis bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materiaal zijn aanwezig.
Door repareren te promoten, wil Repair Café Delft bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg.

Hard nodig, vindt Tijn Noordenbos. In Nederland gooien we ontzettend veel weg.
Helaas zit het repareren bij veel mensen niet meer in het systeem.