Links

Op deze pagina vindt u een aantal onderwerpen die gerelateerd zijn aan het gedachtegoed van het Repair Café. Dat wil zeggen dat ze staan voor het idee van een meer circulaire economie of een samenleving waar mensen proberen liever zaken lokaal en samen met elkaar op te lossen als dat kan.

 

Eenvoudig zelf repareren 

Onderstaand filmpje toont praktische tips die laten zien hoe iedere doe-het-zelver met eenvoudige middelen op een slimme manier aan de gang kan. Met dank aan ‘jiwakoyak’. Wat betreft dat openen van sloten: Wij denken daar anders over …


Science Centre

Jong geleerd is oud gedaan. Weggooien en een nieuwe kopen is niet de vanzelfsprekendheid die wij aan de volgende generatie willen meegeven. De nieuwsgierigheid hoe iets te maken en te repareren is wel.
Een bezoek aan het Repair Café is gratis. Wilt u dit combineren met een bezoek aan het Science Centre dan kan dit al vanaf € 4 per kind. Kinderen t/m 6 jaar gratis.
Voor meer info zie www.sciencecentre.tudelft.nl.

 

 

Minder plastic afval


De Plastic Free Sea Foundation heeft via een burgerinitiatief de Tweede Kamer gevraagd statiegeld te heffen op kleine PET flesjes. Daarmee is het aandeel zwerfvuil dat in ons milieu en via rivieren in onze zeeën terechtkomt, direct terug te dringen met 40% (volgens onderzoek). Merijn Tinga, de wereldbekende Plastic Soup Surfer, dankt hier iedereen die zijn petitie heeft ondertekend. 

We zijn blij met uw steun. De verwachting is dat statiegeld op kleine flesjes in werking zal treden in het eerste kwartaal van 2021. Dit is een hele stap vooruit.

 

 

Ruilkring Delft en Westland

In een “Ruilkring” kan van alles geruild worden: van het plakken van een fietsband tot lessen in internet of het boek dat je hebt uitgelezen. Het handige van de ruilkring is dat het ruilen zich niet beperkt tot twee personen. Je kunt iets aanbieden aan de ene persoon en daarvoor in ruil van heel iemand anders iets terugkrijgen. Je lapt bijvoorbeeld ramen bij José en in ruil daarvoor laat je een broek korter maken bij Rianne. Het is gezellig, duurzaam en gebaseerd op gelijkwaardigheid. Omdat een uur juridisch advies gelijk staat aan een uur deuren schuren. Je bespaart tijd en energie, die je niet meer verspilt aan klussen waar je misschien een hekel aan hebt terwijl een ander die juist leuk vindt. Zo maak je tijd vrij om de dingen te doen waar je zelf plezier in hebt en waar je goed in bent.
Het ruilen gaat op basis van een eigen ruil-eenheid die eentjes genoemd worden. Voor deelname is 15 euro contributie vereist per jaar en 5 eentjes per maand. Die eentjes krijg je voor 6 maanden terug als je start d.m.v. een startpremie.
Interesse om lid te worden of om een keer vrijblijvend een K-letscafé (huisbijeenkomst) mee te maken?  Klik dan hier voor meer informatie. 

 

 

Klokkenreparatie 

Wim van der Westen is al geruime tijd een verdienstelijk reparateur bij het Repair Café Delft. Hij volgde een training klokkenmaken en houdt zich in zijn vrije tijd ook graag bezig met het repareren van uurwerken. U kunt hem bereiken via ons Repair Café. Op de eerste zaterdag van de maand is hij meestal aanwezig op de locatie Delfshove. Of u kunt rechtstreeks e-mail contact met hem opnemen via zijn website www.klokkenreparatie.wimwes.nl.

 

 

Repair Café’s in de regio

Woont u niet in Delft of wilt u niet wachten tot de volgende eerste zaterdag van de maand dan kunt u met uw defecte spullen ook terecht bij één van de andere Repair Café’s in de regio. Een bijgewerkt overzicht van alle Repair Café’s in de wereld met links naar hun websites met de openingstijden vindt u op: repaircafe.org/bezoeken/

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

NIEUWS

AGENDA
Deze maanden zijn in Delft de volgende
Repair Café bijeenkomsten gepland.

BEPERKT WEER OPEN:

Zaterdag 15 augustus 2020 van 11 - 14 uur
Science Centre: Mijnbouwstraat 120
Reparaties hier online aanmelden.

Zaterdag 5 sept. 2020 van 11 - 14 uur
Science Centre: Mijnbouwstraat 120
Binnenkort kan je hier online aanmelden.

Zaterdag 19 sept. 2020 van 11 - 14 uur
Science Centre: Mijnbouwstraat 120

Zaterdag 3 oktober 2020 van 11 - 14 uur
Science Centre: Mijnbouwstraat 120


VOORLOPIG AFGELAST:

Zaterdagen t/m september 2020
Delfshove: Vorrinkplein 99
Bijeenkomsten in het gebouw van Pieter van Foreest kunnen voorlopig nog niet doorgaan.Filmpje van student Eline