De Stichting Repair Café Delft is op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Repair Café Delft is een bloeiende vrijwilligersorganisatie met meer dan 80 enthousiaste en deskundige medewerkers. In de gemeente Delft en omstreken heeft Repair Café Delft inmiddels een hoge naamsbekendheid en goede reputatie en is het betrokken bij vele duurzaamheidsinitiatieven. Repair Café Delft is financieel gezond en bestaat dit jaar 12,5 jaar.

Twee keer per maand worden bijeenkomsten georganiseerd op twee verschillende locaties in Delft (Centrum en Zuid) om samen met bezoekers spullen kosteloos te repareren. Alleen al in 2023 zijn er ruim 1200 reparaties uitgevoerd. Als voorzitter maak je deel uit van het bestuur, dat nu zeven bestuursleden heeft. De missie van het Repair Café is het stimuleren van langer gebruik van spullen en het bevorderen van onderling contact binnen Delft. 

We zoeken een kandidaat met een passie voor duurzaamheid en circulariteit, die deze boodschap graag uitdraagt en gemakkelijk verbinding maakt met andere initiatiefnemers op dit vlak binnen de regio. Enige kennis en kunde van repareren is een pré, maar zelf van alles kunnen repareren is geen vereiste. 

Als voorzitter:

  • Ben je het aanspreekpunt en het gezicht van Repair Café Delft, voor bezoekers, vrijwilligers en andere betrokkenen;
  • Ben je contactpersoon voor diverse externe contacten (zoals de gemeente Delft,  stichting Stunt, TU Delft, e.a.). Je wordt hierbij ondersteund door een van de bestuursleden met PR in het werkpakket;
  • Zit je de maandelijkse vergadering met het bestuur voor (ca. 2 uur);
  • Houd je de financiële stand van zaken in het oog. Je wordt hierbij ondersteund door de penningmeester;
  • Zorg je ervoor dat de bijeenkomsten soepel en goed verlopen voor zowel de klanten als de vrijwilligers. Je wordt hierbij ondersteund door alle bestuursleden en de overige vrijwilligers. 

Kosten die in het kader van de functie worden gemaakt worden vergoed.

Meer informatie en reageren

Mocht je meer willen weten over de vacature of de stichting, kijk vooral even verder op deze website repaircafedelft.nl. Als je interesse hebt of iemand weet, kun je een mail sturen aan info@repaircafedelft.nl.