Beste repairvrienden

Wij hopen dat het goed gaat met jullie en iedereen die jullie dierbaar is. We leven in een onwerkelijke periode vol onzekerheden. Grote plannen maken doen we nu niet. En ook op de korte termijn geen bijeenkomsten. Morgen niet (4 april) en ook niet op de twee zaterdagen in mei, die we gepland hadden. Of we ons mooie werk in juni weer kunnen oppakken, daar kunnen we pas in mei wat over zeggen. Gezellig is anders. Het is zoals het is. Verwacht het onverwachte. Dat is een zin die we steeds vaker horen en ook proberen ons eigen te maken. 

Valt er dan helemaal niets te repareren of te doen? Dat vroegen we ons af. En dan blijkt dat deze bijzondere tijd niet alleen ziekte en angst, maar ook veel creativiteit en saamhorigheidsgevoel met zich meebrengt. Zo bereikte ons onder meer de volgende ideeën. 

 

  • Van huis uit repareren of adviseren
    Via beeld- en geluidsverbindingen kan je elkaar op afstand soms een heel eind op weg helpen of adviseren hoe je een probleem of defect thuis kan oplossen. We zijn bezig om dit idee verder te ontwikkelen, ook in overleg met Repair Café International. Komende maand mogelijk meer hierover op onze Facebook pagina.  
  • Mondkapjes helpen maken
    Heb je tijd over? Misschien omdat veel sociale activiteiten zijn komen te vervallen? Heb je een naaimachine? Meld je even aan bij ons en we zorgen dat dit volgens de juiste voorschriften kan gebeuren en veilig wordt gedistribueerd. Ziekenhuizen worden via andere wegen voorzien. Maar veel gezinnen of andere instellingen zitten nog erg verlegen om onze hulp. Meer hierover kan je bijvoorbeeld lezen op mondkapjes .  
  • Computers klaarmaken voor kinderen in achterstandswijken
    Voorzover het onderwijs doorgaat hebben kinderen hiervoor een PC of laptop nodig, en dat is niet altijd vanzelfsprekend. Vrijwilligers kunnen we koppelen aan de organisatie Copiatek in  Den Haag die gebruikte apparaten schoonveegt en een nieuw besturingssyteem erop zet. Mogelijk ontstaat hieruit een soortgelijk initiatief voor een locatie in Delft waar dit veilig kan gebeuren, uiteraard alle nodige maatregelen daarbij in acht nemend. 


Wil je meedenken of -helpen met genoemde initiatieven, laat dat dan weten door te reageren naar info@repaircafedelft.nl

Het ga jullie allemaal heel goed!
Wees alert, slaap gerust en hou je soepel.
Veel sterkte voor allen die het lastig hebben. 

Met hartelijke groeten van
Fieke, Jan, Leidy, Peter en Robbert
Bestuur Repair Café Delft