de volgende Ontspuldag is in Delft 
28 september 2024, 13 – 15 uur
Herman Gorterhof 165 

Veel mensen hebben veel spullen die ze niet meer gebruiken. Sterker nog: ze hebben er last van; het staat in de weg, veroorzaakt stress en het maakt verhuizen lastig. Tijdens de eerste ontspuldag in Delft kunnen mensen uit de Buitenhof overbodige maar goede spullen inleveren. Mensen die slecht ter been zijn kunnen hulp krijgen bij het ontspullen. De ingezamelde spullen krijgen via de kringloopbedrijven in Delft weer een goede bestemming.


De ontspuldag is een initiatief van de gemeente Delft, het programmabureau Wij West, de Ontspulknul en het Circulair Ambachtsnetwerk WINNEN! 

Voordat spullen een tweede leven krijgen worden ze gerangschikt. Sommige spullen vragen om een kleine reparatie en soms is dat wat lastiger vast te stellen. Wil je geholpen worden bij deze “triage”, meld je product dan aan bij ons Repair Café. Eenvoudige reparaties pakken we altijd ter plaatse op. Moeilijker gevallen kunnen eerst nader op repareerbaarheid worden onderzocht. Van de spullen waarvoor het “einde oefening” is kan gekeken worden of er nog bruikbare onderdelen uit te halen zijn en welke delen wel en welke niet goed recyclebaar zijn.