Het Science Centre en de Botanische Tuin presenteren op zondag 27 oktober de wondere wereld van Science en Makerspace tijdens Science Day en Mini Maker Faire. Iedereen mag gratis komen ervaren en beleven wat Science eigenlijk is. Er is dit jaar meer show en spektakel toegevoegd aan het programma met onder meer een Mad Science show, Escaperoom en een interactieve Velo Electro met 3d gaming. We raden iedereen aan om even te komen kijken. Het is leuk voor jong en oud. Dus neem vooral kinderen of kleinkinderen mee als je die hebt. 

Ook Repair Café Delft heeft een plek gekregen middenin dit spektakel. Om ons nader bekend te maken bij het publiek en ook om een aantal reparaties te verrichten. Dit zal zijn in het Xlab achter in het pand, de ruimte naast waar normaalgesproken het Repair Café plaatsvindt.


Achtergrond Science Day en Mini Maker Faire: 

Dit is de opvolger van Wetenschapsdag en vindt plaats in samenwerking met de Botanische Tuin. Dit gratis evenement voor medewerkers, studenten, inwoners en bezoekers van Delft wordt al jaren lang georganiseerd door het Science Centre. Het doel is om aan het brede publiek te tonen welke vormen van onderzoek en onderwijs er bij de TU Delft plaatsvinden en het hen op een laagdrempelige manier hiermee kennis te laten maken.

De opzet is dezelfde als voorheen met presentaties, workshops en demonstraties alleen veel interactiever en gericht op alle bezoekers jong en oud en aangevuld met een Mini Maker Faire. De aanvulling met een Mini Maker Faire houdt in dat er meer festival en spektakel aan toegevoegd wordt. Denk aan een chemieshow, Escaperoom, Funstation en proefjesfabriek.

Men verwacht dit jaar meer dan 2500 bezoekers mede door de inhoud van het programma en door een concurrerend evenement dat niet gaat plaatsvinden.

Binnen het onderdeel Mini Maker Faire is een rol weggelegd voor het Repair Cafe. Als makers past het RCD perfect binnen het concept om een maker space neer te zetten met makers uit verschillende werelden.