International Repair Café week

SAMEN REPAREREN, EEN WERELDWIJDE TREND

De organisatie van het Repair Café bestaat 7 jaar en daar wordt in de INTERNATIONALE REPAIRWEEK tussen 17 en 23 oktober aandacht aan gegeven. Repair Café is een Nederlands initiatief dat inmiddels wereldwijd op grote schaal is aangeslagen.

Wereldwijd zijn vrijwilligers actief om kapotte spullen te repareren.

Het allereerste Repair Café werd gehouden op 18 oktober 2009 in Amsterdam. Sindsdien heeft het concept – waarbij handige vrijwilligers stad- en buurtgenoten helpen met het repareren van kapotte spullen – zich over de hele wereld verspreid.

Op dit moment zijn er meer dan 1.150 Repair Cafés, verspreid over 29 landen waarvan 400 in Nederland. Het staat of valt met de lokale uitvoering in de gemeenten. In Delft is Repair Café al weer bijna vijf jaar actief. We zijn geopend op iedere eerste zaterdag van de maand op de locaties Mijnbouwstraat 120 en Vorrinkplein 99.

Bezoek je het Repair Café, dan help je reparatiekennis te behouden en te verspreiden en de afvalberg te verkleinen. Je komt op een gezellige manier in contact met mensen uit de omgeving en je strijdt mee voor beter repareerbare spullen.

Meer informatie over het wereldwijde Repair Café-netwerk vind je op Repaircafe.org.
Op onze Facebookpagina en hieronder vind je een item van Hallo Nederland die hier op 17 oktober aandacht aan besteedde (Max NPO2). 

Weggooien, mooi niet!

Heb je buurtgenoten, kennissen of familie met defecte spullen? 
Stuur ze naar ons Repair Café. 

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

AGENDA

De komende maanden zijn in Delft de volgende Repair Café bijeenkomsten gepland:

Zaterdag 4 augustus 2018

Science Centre: Mijnbouwstraat 120
reparaties aanmelden van 11.00 tot 13.30 uur

Delfshove: Vorrinkplein 99
reparaties aanmelden van 11.00 tot 13.30 uur


Zaterdag 1 september 2018

Science Centre: Mijnbouwstraat 120
reparaties aanmelden van 11.00 tot 14.00 uur

Delfshove: Vorrinkplein 99
reparaties aanmelden van 11.00 tot 14.00 uur


Zaterdag 6 oktober 2018

Science Centre: Mijnbouwstraat 120
reparaties aanmelden van 11.00 tot 14:00 uur

Delfshove: Vorrinkplein 99
reparaties aanmelden van 11.00 tot 14.00 uur